HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická dopravní nehoda v katastru obce Neplachovice na Opavsku

Dva zranění a jedna usmrcená osoba, to je bilance pondělní tragické dopravní nehody dodávky a kamionu, která se stala v pondělí 10.10.2022 v obci Neplachovice, části Zadky, na Opavsku. 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě v pondělí 10.10.2022 v 11:04 hod. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Opava se dvěma zásahovými automobily. Po ukončení záchranných prací vyjela na pomoc s odstraněním následků nehody těžká technika ze stanice Ostrava-Zábřeh. Na místo události byl také kromě hasičských a sanitních vozů vyslán i vrtulník zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Po příjezdu hasiči zjistili, že v dodávce zůstala zaklíněna osoba, které nejevila známky života. Hasiči se ihned pustili do záchrany osoby a následně po vyproštění, pomocí hydraulických nástrojů, osobu začali resuscitovat ve spolupráci s přítomnou záchrannou službou. I přes veškerou snahu hasičů a záchranářů musel lékař konstatovat úmrtí. Spolujezdec z dodávky a řidič kamionu byli při nehodě zraněni a skončili v péči záchranářů.

Během zásahu docházelo k úniku provozních kapalin z kamionu, a proto si velitel zásahu na místo povolal chemický automobil, se kterým se podařilo unikající kapaliny přečerpat do připravených nádob. Během přečerpávání byla na místo vyslána těžká technika ze stanice Ostrava-Zábřeh. Součástí hasičské těžké techniky byl i malý bagr Bobcat, který se postaral o vyložení nákladu z kamionu. Po vyložení kamení a odčerpání provozních kapalin, přišla na řadu těžká vyprošťovací technika hasičů, která se postarala o převrácení havarovaného kamionu zpět na kola.

Po vyproštění kamionu bylo místo zásahu předáno Policii ČR a jednotky se vrátily za na základny. Po celou dobu zásahu, a i po něm, zůstala komunikace zcela uzavřená.

Odkazy do noveho okna

DN_Neplachovice_Zadky (5)

DN_Neplachovice_Zadky (5) 

Detailní náhled

DN_Neplachovice_Zadky (6)

DN_Neplachovice_Zadky (6) 

Detailní náhled

DN_Neplachovice_Zadky (7)

DN_Neplachovice_Zadky (7) 

Detailní náhled

DN_Neplachovice_Zadky (8)

DN_Neplachovice_Zadky (8) 

Detailní náhled

DN_Neplachovice_Zadky (9)

DN_Neplachovice_Zadky (9) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem