Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková zpráva k ceně „OPCW-The Hague Award“ za rok 2022

V pondělí 28. listopadu 2022 přejala za Institut ochrany obyvatelstva pplk. Ing. Ladislava Navrátilová Ph.D. z rukou generálního ředitele Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) Fernanda Ariase prestižní cenu „OPCW-The Hague Award“. 



Tato  cena je udělována po dohodě smluvních států Úmluvy o zákazu chemických zbraní, OPCW a partnerské organizace - Městské rady města The Hague, za účelem vyzdvižení jednotlivců a organizací, které učinily rozhodný příspěvek k zabezpečení chemické bezpečnosti světa.

V roce 2013 byla Organizaci pro zákaz chemických zbraní (OPCW) udělena Nobelova cena míru jako uznání za její rozsáhlé úsilí k odstranění chemických zbraní.  K zachování odkazu tohoto úspěchu založila OPCW ve spolupráci s magistrátem města The Hague v roce 2014 cenu, která je každoročně udělována zúčastněným stranám, včetně akademické obce, výzkumným pracovníkům, chemickému průmyslu, mezinárodním a regionálním organizacím a občanským společnostem. 

Nominace jsou vyhodnocovány výběrovou komisí, která se skládá z generálního ředitele OPCW, primátora města The Hague, předsedy Výkonné rady OPCW, prezidenta Mezinárodní rady chemických asociací (ICCA) a prezidenta Mezinárodní unie pro čistou a aplikovanou chemii (IUPAC). Mohou být vždy vybráni až tři nominovaní, kteří jsou pozváni k účasti na slavnostním předávání cen v nizozemském městě The Hague. Letos se tato slavnostní akce uskutečnila dne 28. listopadu 2022 během 27. Konference smluvních států OPCW, která se skládá ze zástupců všech členských států této organizace.

Institut ochrany obyvatelstva toto významné ocenění získal za dlouholetý přínos v oblasti školení zahraničních specialistů na poli ochrany před účinky nebezpečných chemických látek. Každoročně k nám na kurz OPCW přijíždějí odborníci z celého světa. Od roku 2016 naši lektoři školí své kolegy i přímo v jejich domovině, konkrétně v africké Ugandě a v Paraguayi v Jižní Americe.

Od roku 1999, kdy začala naše spolupráce s OPCW, jsme ať již v našem institutu, či v zahraničí, proškolili téměř již 900 účastníků z 90 zemí světa.

OPCW Award_VII.jpg


Vloženo: 29. 11. 2022 | Aktualizace: 29. 11. 2022 | Email: spisovna@ioolb.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

OPCW Award_I

OPCW Award_I 

Detailní náhled

OPCW Award_II

OPCW Award_II 

Detailní náhled

OPCW Award_III

OPCW Award_III 

Detailní náhled

OPCW Award_IV

OPCW Award_IV 

Detailní náhled

OPCW Award_V

OPCW Award_V 

Detailní náhled

OPCW Award_VI

OPCW Award_VI 

Detailní náhled

OPCW Award_IX

OPCW Award_IX 

Detailní náhled

OPCW Award_VII

OPCW Award_VII 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem