HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková konference k činnosti profesionálních hasičů na Královéhradecku v roce 2014

V zasedací místnosti krizového štábu Města Hradec Králové v budově Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje (dále jen HZS KHK) v Hradci Králové – Kuklenách se dnes 28. ledna od 10:00 hodin konala tisková konference, zaměřená na zhodnocení činnosti HZS KHK v uplynulém roce a také na přehled plánovaných akcí v roce 2015. Tiskové konference se zúčastnili vybraní služební funkcionáři HZS KHK a zástupci z řad novinářů.
Ředitel HZS KHK plk. Ing. František Mencl ve své úvodní řeči zrekapituloval činnost jednotlivých úseků HZS KHK v minulém roce a připomněl některé důležité události, jako byla například integrace operačních středisek územních odborů Jičín a Rychnov nad Kněžnou do centralizovaného Krajského operačního a informačního střediska v Hradci Králové – Kuklenách nebo zahájení výstavby nové požární stanice ve Vrchlabí. V druhé části svého proslovu hovořil plk. Ing. František Mencl o plánovaných činnostech pro rok 2015. Kromě významných investičních akcí, jako je například dostavba výše zmíněné stanice nebo realizace sportovního a výcvikového areálu pro profesionální a dobrovolné hasiče v Hradci Králové, informoval přítomné novináře o dalších očekávaných událostech. Za zmínku jistě stojí rozsáhlé zářijové cvičení krizových štábů „RAD 2015“ s tématem výpadku elektrické energie na území Královéhradeckého kraje nebo Mistrovství České republiky v požárním sportu družstev HZS ČR a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, které se uskuteční v Trutnově ve dnech 26.-28. června a kterého by se mělo zúčastnit téměř pět set aktivních závodníků.
Po plk. Ing. Františkovi Menclovi si vzal slovo vedoucí Krajského operačního a informačního střediska kpt. Ing. Radek Mencl. Ten přednesl podrobný statistický rozbor zásahové činnosti jednotek požární ochrany za rok 2014. Statistická ročenka je v elektronické podobě dostupná na stránkách HZS KHK v sekci  Informační servis/statistika.  
 
Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

 

Odkazy do noveho okna

Tisková konference 1

Tisková konference 1 

Detailní náhled

Tisková konference 2

Tisková konference 2 

Detailní náhled

Tisková konference 3

Tisková konference 3 

Detailní náhled

Tisková konference 4

Tisková konference 4 

Detailní náhled

Tisková konference 5

Tisková konference 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem