HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Těžká nehoda v Buchlovských horách si vyžádala tři zraněné.

(3. 11. 2018) Pět minut před druhou hodinou odpolední přijalo krajské operační středisko hasičů žádost o pomoc při řešení dopravní nehody na silnici I/50 v Buchlovských horách. Došlo zde ke střetu dvou osobních automobilů, a na místě se nacházelo několik zraněných. 

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště byla na místě do deseti minut. Po zajištění místa nehody byly okamžitě zahájeny záchranné práce. Řidič vozu značky BMW zůstal po střetu ve vozidle zaklíněn a jednotka musela vrak rozstříhat a řidiče vyprostit pomocí speciálního hydraulického zařízení. Po předání zdravotníkům byl transportován do nemocnice. Ve druhém voze Ford Mondeo se zranily dvě osoby, které sice nebylo nutné vyprošťovat, ale po prvotním ošetření byly také odvezeny posádkami zdravotnické záchranné služby do nemocnice.

Hasiči zabezpečili oba vraky proti požáru a uniklé provozní kapaliny odstranili pomocí sypkých sorbentů. Po zadokumentování nehody policií byla vozovka uklizena a v 16:40 hodin se hasiči vrátili zpět na svou základnu.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

           

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem