HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Těžká DN u Třince a výsledky soutěže hasičů ve vyprošťování z havarovaných vozidel

18. 04. 2011 (tiskový mluvčí) - V neděli 17.4.2011 v 18 hodin vyjeli hasiči HZS Moravskoslezského kraje, stanice Třinec a hasiči jednotky sboru dobrovolných hasičů z obce Jablunkov k těžké dopravní nehodě do Bystřice (FM). Tam došlo k vážné nehodě dvou osobních automobilů a motocyklu.  

Hasiči po příjezdu na místo zajistili místo nehody a silnice č.11 byla v průběhu záchranných prací úplně uzavřena. Hasiči ve spolupráci se zdravotnickými záchranáři provedli resuscitaci dvou zraněných osob z osobních automobilů a jedné osoby řidiče motocyklu. Bohužel resuscitace těžce zraněného motocyklisty nebyla úspěšná a díky zraněním neslučitelným se životem, lékař po krátké době konstatoval smrt motorkáře. Další zraněnou osobu převezla posádka sanitky ZZS k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.
 
Hasiči dále uklidili místo nehody a předali prostor Policii ČR k vyšetření příčin dopravní nehody.
 
Obě zasahující jednotky patřily k těm, které se úspěšně účastnily také včerejší (sobota, 16.4.2011) soutěže ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel v Hlučíně, kterou organizoval HZS Moravskoslezského kraje pro šest týmů profesionálních jednotek HZS Moravskoslezského kraje a 22 jednotek (z celkového počtu třiadvaceti) sborů dobrovolných hasičů, předurčených k zásahu u dopravních nehod. Tyto dobrovolné jednotky jsou vybaveny potřebnými technickými prostředky a mají za sebou také potřebný výcvik pro tento typ události.
 
A že u nehody v Bystřici zasahovali skuteční profesionálové svědčí i to, že hasiči HZS MSK, stanice Třinec skončili včera na druhém místě soutěže a hasiči z Jablunkova patřili mezi tři nejlépe hodnocené sboru dobrovolných hasičů včerejšího dne.
 
A jak soutěž v Hlučíně dopadla? Pod přísným dohledem rozhodčích byly nejlépe hodnocenými týmy mezi dobrovolnými sbory (neurčovalo se pořadí, pouze vyhodnocení tří nejlepších týmů) hasiči jednotky sboru dobrovolných hasičů z obcí Jablunkov, Frýdlant nad Ostravicí a Opava Kylešovice.
 
Soutěž profesionálních hasičů HZS MS kraje již byla soutěží o body a umístění a o postup do celostátní soutěže v této disciplině. Na třetím místě se umístili hasiči ze stanice Bílovec, druzí skončili hasiči ze stanice Třinec a vítězi krajské soutěže ve vyprošťování se stali hasiči ze stanice Bruntál.
 
Další informace, fotografie a video na stránkách serveru Požáry.cz

Kpt. Ing. Petr Faster

 

 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem