HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Technická a výcviková základna Hranečník

Název projektu:   Technická a výcviková základna Hranečník - garáže HZS

Operační program:   Integrovaný regionální operační program, projekt je spolufinancován Evropskou unií

Registrační číslo projektu:   CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_119/0016822

Doba trvání projektu:   01.06.2022 – 31.12.2023

logo IROP REACT EU.jpglogo IROP REACT EU

Cíl projektu:

Předmětem projektu je vybudování nového objektu v areálu Technické a výcvikové základny Hranečník v Ostravě, který bude sloužit jako technické zázemí pro umístění speciální techniky jednotek HZS Moravskoslezského kraje, zázemí COVID týmů HZS Moravskoslezského kraje a jako výcvikové pracoviště pro výcvik základních složek IZS. Cílem projektu je posílení odolnosti a připravenosti základních složek IZS a zlepšení podmínek pro kontinuální rozvoj lidských zdrojů v rámci základních složek IZS.

Hlavním cílem projektu je:
- posílení odolnosti a připravenosti základních složek IZS tak, aby mohly lépe reagovat na dopady krize související s pandemií COVID-19 a dalšími druhy mimořádných událostí (např. v důsledku změny klimatu nebo antropogenních rizik),
- zlepšení podmínek pro kontinuální rozvoj lidských zdrojů v rámci základních složek IZS.

Výsledkem projektu bude rozšíření Technické a výcvikové základny Hranečník o nový objekt, který bude vhodně doplňovat stávající infrastrukturu a naplňovat její účel. Realizací projektu dojde k vytvoření bezpečného a fungujícího zázemí, které umožní odpovídající péči o specializovanou techniku a zlepší podmínky pro činnost základních složek IZS při řešení krizových situací a při mimořádných událostech. Tím dojde k posílení odolnosti a připravenosti HZS MSK na mimořádné události a krizové situace nejen ve vztahu k pandemii COVID-19, ale také k dalším druhům mimořádných událostí způsobených např. změnou klimatu či antropogenními riziky. Realizací projektu dojde také ke zlepšení podmínek pro získávání odborných znalostí a nácvik dovedností základních složek IZS.

vytisknout  e-mailem