HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení základních složek IZS a Vězeňské služby ČR.

Rozsáhlé taktické cvičení se zapojením všech základních složek Integrovaného záchranného systému se uskuteční tento pátek 12. dubna v dopoledních hodinách na silnici č. 1/13 E 442 ve směru od Rynoltic na Bílý Kostel cca na 181,5 km. 

Informujeme tímto účastníky silničního provozu, že na silnici č. 1/13 E 442 budou v úseku mezi obcemi Rynoltice a Bílý Kostel v pátek 12. dubna 2019 v čase od 7.30 hodin do 13.00 hodin dopravní omezení v obou směrech. Zároveň žádáme o respektování těchto omezení a o zvýšenou pozornost při řízení motorových vozidel.

Tématem cvičení je nácvik koordinace složek Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, Vězeňské služby ČR Vazební věznice Liberec, Policie ČR Krajského ředitelství Libereckého kraje a Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje při řešení mimořádné události.

Cvičení si klade za cíl prověřit součinnost jednotlivých zásahových týmů a operačních středisek zúčastněných složek a nacvičit taktický postup při dopravní nehodě.

Podobná cvičení, avšak v menším rozsahu, realizují jednotlivé bezpečnostní a záchranné sbory pravidelně, neboť patří do souboru prevence a připravenosti opatření k vypořádání se s mimořádnými událostmi.

Autorkou textu je Mgr. Radka Šmucrová, tisková mluvčí Vazební věznice Liberec.

foto.jpgfoto.jpg

vytisknout  e-mailem