HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení „Výskyt vysoce nakažlivé nemoci 2018“

Dne 18. října 2018 se uskuteční plánované taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje s názvem „Výskyt vysoce nakažlivé nemoci 2018“. 

Cílem cvičení je prověřit součinnost složek IZS, Krajské hygienické stanice a Zdravotního ústavu při řešení mimořádné události - podezření na výskyt vysoce nakažlivé nemoci v ordinaci praktického lékaře.
Místem cvičení je objekt výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje v Plané u Českých Budějovic, který bude simulovat ordinaci praktického lékaře. Do ordinace se dostaví pacient se zdravotními obtížemi a pozitivní cestovatelskou anamnézou. Po vyhodnocení zdravotního stavu pacienta vysloví praktický lékař podezření na výskyt vysoce nakažlivé nemoci.
Prostřednictvím vedoucího výjezdové skupiny Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje budou požádány o společný zásah složky IZS – HZS, ZZS a PČR.

Hlavním úkolem Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje je procvičení role vedoucí složky IZS, činnost velitele zásahu koordinujícího činnost všech zasahujících složek a nácvik dekontaminace zasahujících osob, které přišly do kontaktu s osobami s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc.
Úkolem Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje je procvičení činnosti tzv. Biohazard týmu ZZS JčK včetně izolace pacienta do transportního Biovaku, poskytnutí maximální zdravotní péče infikovanému pacientovi bez ohrožení dalších nezúčastněných osob a jeho transport na specializované pracoviště.
Policie České republiky uzavře prostor v místě výskytu nákazy a doprovodí sanitní vozidlo při transportu pacienta na specializované pracoviště.
Pracovníci Krajské hygienické služby Jihočeského kraje rozhodují o aktivaci složek IZS a stanovují v zařízení poskytovatele zdravotních služeb, které ohlásilo podezření na vysoce nakažlivou nemoc, příslušná protiepidemická opatření.

Na cvičení srdečně zveme zástupce médií. Bude Vám umožněno pořízení foto/video dokumentace a poskytneme Vám komentář od jednotlivých cvičících složek. Očekáváme Vás ve čtvrtek 18. října v 9:30 hodin na parkovišti před základnou ZZS v Plané.

vytisknout  e-mailem