Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení „Realizace mimořádných veterinárních opatření – likvidace chřipky ptáků v chovu drůbeže“ ve Velkých Albrechtících dne 11. 10. 2011.

Dne 11.10. 2011 proběhla hlavní - praktická část Taktického cvičení IZS „Realizace mimořádných veterinárních opatření – likvidace chřipky ptáků v chovu drůbeže“ ve Velkých Albrechtících (ÚO Nový Jičín). První část cvičení – řídící – se konala předešlý den do­poledne na Městském úřadu v Bílovci.  

Cílem taktického cvičení bylo: Společné řešení MÚ spojené s mimořádnými opatřeními ke zdolání nákazy chřipky ptáků.
 
Pořadatelem cvičení bylo HZS MSK – ÚO Nový Jičín.
Dalšími účastníky cvičení bylo osm jednotek hasičů (HZS MSK – stanice Nový Jičín, Bílovec a Slezská Ostrava, SDH  – Velké Albrechtice, Bílovec, Studénka a Ostrava - Michálkovice a ZÚ HZS ČR), pořádková Policie ČR a také Územní středisko záchranné služby Moravskoslezského kraje. Dále se na cvičení podíleli zástupci obcí, novojičínská pracoviště Krajské veterinární správy a Krajské hygienické stanice a zástupci městských a obecních úřadů i zaměstnanci drůbežárny v areálu firmy Brojler s.r.o. ve Velkých Albrechticích (okres Nový Jičín).
 
Příslušníci Záchranného útvaru HZS ČR měli za úkol zajistit dezinfekci odjíždějící techniky z prostoru výskytu „ptačí chřipky“ (technika odvážející kontaminovaný materiál a samozřejmě hasičská technika využita v kontaminovaném prostoru), ohřev vody pro později vytvořenou dezinfekční směs k dezinfekci zamořených budov a zdravotní zajištění účastníků cvičení.
K dezinfekci techniky byla využita dekontaminační souprava SDT II, která nám (ZÚ HZS ČR) je dána do užívání – ochraňování ze Státních hmotných rezerv ČR (SSHR). Tato dekontaminační souprava je uložena v přepravním kontejneru, který je převážen na nákladním automobilu MB Actros.
 
Za Záchranný útvar HZS ČR se účastnilo zesílené družstvo chemiků z 2. Záchranné roty o síle 1+7, dále zdravotní zabezpečení – dvoučlenná osádka sanitního VW Transporter. Pro týlové zabezpečení cvičících byl postaven velitelský stan.
 
 FOTOGALERIEpřejděte na tento odkaz
 
 Informace a foto kpt. Ing. Marek Pjaták
 
SDT II.JPG
 
SDT II
 
 

 


Aktualizováno: 11.10.2011, Kontakt: marek.pjatak@zu-hlucin.izscr.cz

vytisknout  e-mailem