HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení: Dopravní nehoda autobusu u obce Březno okres Chomutov.

Dnes 25.4. 2012 ve 12:00 proběhlo na silnici 2. třídy č. 568 mezi obcemi Březno a Tušimice okres Chomutov taktické cvičení dopravní nehoda autobusu linkové přepravy a 2 osobních vozidel – dodávky a WW Golf.  

autobus1.jpgautobus1.jpg
autobus2.jpgautobus2.jpg
autobus3.jpgautobus3.jpg
autobus4.jpgautobus4.jpg
autobus5.jpgautobus5.jpg
Vozidla byla obsazena 20 osobami a osobní auto zůstalo viset na svodidlech silnice. Hasiči a Zdravotnická záchranná služba postupně vyprostili a ošetřili všechny raněné z utobusu i z osobních aut za pomoci speciální hasičské a záchranářské techniky. Policie ČR řídila dopravu a vyšetřila příčinu dopravní nehody. 
Cílem cvičení bylo mimo jiné komplexně procvičit součinnost při nasazení základních složek IZS při zásahu u dopravní nehody s velkým počtem zraněných osob.
Cvičení se zúčastnily jednotky HZS stanice Chomutov, HZS stanice Klášterec nad Ohří, HZS stanice Žatec, HZS stanice Teplice, SDH obce Kadaň, jednotka podniku Severočeské doly a.s. DNT, Policie ČR a Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje. Zvláštní poděkování patří Dopravnímu podniku mesta Chomutov – Jirkov za zapůjčení autobusu a firmě Pavel Švamberg - Odtahová služba Klášterec nad Ohří. 
 

vytisknout  e-mailem