HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Svůj profesní život zasvětil pomoci druhým.

Dnes ráno nastoupil svou poslední směnu velitel družstva uherskobrodských profesionálů Jaroslav Dolina.  

Ranní nástup směny profesionálních hasičů stanice Uherský Brod by z pohledu nezúčastněného asi nebyl ničím zajímavý. Prostě běžné předání směny, stanovení úkolů, které je třeba splnit a zabezpečit, příprava techniky a výstroje na případný zásah.
 
Opak je ale pravdou. Dnešní nástup něčím zajímavý a netradiční zcela určitě byl. Svou poslední směnu totiž nastoupil i velitel družstva Jaroslav Dolina. Touto směnou  tak završí svou kariéru podnikového a profesionálního hasiče, kterou započal v roce 1982, kdy nastoupil k závodní požární jednotce podniku Zeveta Bojkovice.
 
Původní profesí mechanik kolejových vozidel nebo jak poznamenali jeho kolegové MuDr – mechanik u dráhy, se už v průběhu služby u podnikových hasičů začal připravovat na kariéru profesionála. V roce 1984 začal studovat na střední škole požární ochrany, kterou v roce 1987 ukončil složením maturitní zkoušky. V roce 1993 nastoupil k profesionálním hasičům jako velitel stanice Uherský Brod. Svou další kariéru ale následně spojil s funkcí velitele družstva, kterou vykonával až do dnešního dne.
 
Jak už tomu u mnoha profesionálních hasičů bývá, s „hasičinou“ je svázán i jejich mimoslužební život. Stejně je tomu u Jaroslava Doliny, který je od roku 1974 také aktivním členem jednotky dobrovolných hasičů v Bojkovicích.
 
Jménem všech kolegů si dovoluji popřát klidnou směnu a v následujících letech mnoho osobního štěstí a pevného zdraví.

vytisknout  e-mailem