HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Svijanský pohár HZS ČR příslušníků nad 40 let ve futsalu vyhráli pražští hasiči

Hasičský sportovní klub Ústí nad Orlicí ve spolupráci s HZS Pardubického kraje, uspořádal dne 6. 3. 2017 tradiční futsalový turnaj příslušníků a zaměstnanců HZS ČR nad 40 let – Svijanský pohár. 

Turnaj se konal ve Sportovní hale Vysoké Mýto na Pardubicku. 

Letošním překvapením byla účast devíti družstev HZS ČR. V minulých letech se účastnilo maximálně šest družstev z celé republiky. Pro pořadatele to bylo příjemné zjištění a ujištění, že turnaj má svoji kvalitu a oblíbenost. 

Družstva byla nalosována do tří skupin, kdy ve skupinách hrál každý s každým. Po vyhodnocení ve skupinách vždy první z každé skupiny postupoval do finálové skupiny, druzí do skupiny o 4.-6.místo a třetí ve skupinách si zahráli ve skupině o 7.-9.místo. 

Hrací doba byla stanovena na 1 x 15 min. Hrálo se dle platných pravidel futsalu s menšími úpravami např. doba hry, akumulované fauly byly stanoveny na počet 4. Utkání řídila vždy dvojice delegovaných rozhodčích. Po zdravotní stránce se o všechny zúčastněné bezvadně starala dvojice zdravotníků ze ZÚ HZS Hlučín. O pitný a stravovací režim se výborně postarala dvojice místních vysokomýtských hasičů.

Základní skupiny 

Skupina A - Ústí n. Orlicí, Znojmo, hl.m.Praha. Vítězem skupiny se stalo družstvo hl.m.Prahy, druzí domácí Ústí n. Orlicí a třetí Znojmo.

Skupina B – Jihočeský kr., Brno, Středočeský kr. Na prvním místě se umístilo družstvo z Brna, druzí Jihočeši a třetí Středočeši.

Skupina C – Kraj Vysočina, Plzeň, Žďár nad Sázavou. Vítězem skupiny se stalo družstvo z Plzně, druzí Kraj Vysočina, třetí Žďár n. Sázavou.

Skupinu o 1.-3.místo tvořila družstva : hl.m.Prahy, Brno, Plzeň. Skupinu o 4.-6.místo tvořila družstva: Ústí n. Orlicí, Jihočeský kr., Kraj Vysočina a třetí skupinu o 7.-9.místo tvořila družstva: Znojmo, Středočeský kraj a Žďár n. Sázavou. 

Po odehrání všech zápasů a sečtení bodů se na prvním místě umístilo družsto pražských hasičů, druhé místo obsadili hasiči z Brna a na třetím místě skončili borci z Plzně. 

Celkové pořadí: 

  1. Praha
  2. Brno
  3. Plzeň
  4. Kraj Vysočina
  5. Jihočeský kraj
  6. Ústí nad Orlicí
  7. Středočeský kraj
  8. Znojmo
  9. Žďár n. Sázavou

futsal.jpgfutsal.jpg

Nejlepším střelcem turnaje se stal Radek Bořík z Plzně se čtyřmi brankami. Nejlepším brankářem turnaje se stal Jiří Kalcovský z HZS hl.m.Prahy. 

Obdiv patří nejstaršímu hráči turnaje, Miroslavu Vatrovi, který ve svých 63 letech udivoval svoji fyzickou kondicí, kdy přehrával i o dvacet let mladší kolegy. V turnaji dal tři branky a řadil se mezi nejlepší střelce. Míra Vatr z Kraje Vysočina se pravidelně zúčastňuje tohoto turnaje a je velkým  vzorem pro mnohem mladší hasiče, kteří v posledních letech sportování moc nepreferují.

Turnaj měl opravdu výbornou herní úroveň. Nebyly vidět žádné jednoznačné zápasy, ale vždy to byla jen těsná vítězství jednotlivých družstev. 

Závěrem musíme poděkovat vedení DMVM, které nám jako každoročně poskytlo Sportovní halu a kompletní zázemí spojené s tímto turnajem. Další velký dík patří generálnímu sponzorovi turnaje, kterým je pivovar Svijany. Díky partnerům můžeme taková setkání příslušníků a zaměstnanců HZS ČR uskutečnit a zároveň zvyšovat jejich fyzickou zdatnost pro jejich náročnou práci.

Bc.Pavel Zámečník – HZS Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem