Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Světový humanitární den

19. 8. 2022 (MF) - Každý rok 19. srpna slavíme Světový humanitární den. Účelem Světového humanitárního dne je zvýšit povědomí o nelehkém osudu civilistů na celém světě, kteří se ocitli v konfliktu, a také uctít a podpořit humanitární pracovníky, kteří riskují a někdy i ztrácejí své životy, aby pomohli. 

Více než 130 milionů lidí na celém světě se v současné době nachází v krizi, ať už v důsledku války nebo přírodní katastrofy, a potřebuje humanitární pomoc.

Světový humanitární den byl vyhlášen v roce 2008 Valným shromážděním OSN a poprvé se oficiálně slavil v roce 2009. Datum 19. srpna bylo vybráno na výročí bombardování hotelu Canal v Bagdádu, při němž přišel o život vysoký komisař OSN pro lidská práva Sergio Vieira de Mellothe a dvacet dalších osob.

Více v odkazu Světový humanitární den | Ministerstvo zahraničních věcí České republiky (mzv.cz)
 

world-humanitarian-day-2022.png

There is a saying that goes: It takes a village to raise a child. Similarly, it takes a village to support a person in a humanitarian crisis. With record-high humanitarian needs around the world, this year’s World Humanitarian Day (WHD) builds on this metaphor of collective endeavour to grow global appreciation of humanitarian work

Whenever and wherever people are in need, there are others who help them. They are the affected people themselves – always first to respond when disaster strikes – and a global community that supports them as they recover. Far from the spotlight and out of the headlines, they come together to ease suffering and bring hope.

UNITED NATIONS.JPG
 




 

vytisknout  e-mailem