HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sumarizace večerních výjezdů po bouřkách v Olomouckém kraji.

Avizované vysoké teploty po dobu několika dnů s možností silných bouřek se naplnily během včerejšího podvečera, na některých místech v Olomouckém kraji pak její následky odstraňovali hasiči i v průběhu nočních hodin. 

Celkově lze počtem zásahů nepřevyšující ani desítku událostí shrnout, byť na některých místech vydatný déšť doprovázený kroupami, za klidnější s ohledem i na žádosti o naši pomoc. Nejvíce výjezdů zaznamenala profesionální jednotka požární stanice v Přerově, ta byla v průběhu večera vyžádána ke třem událostem. V jednom případě na ulici Želatovská provedli hasiči kontrolu střechy panelového domu po tom, co voda z vydatného deště pronikla skrze stěny do domácností. V dalších případech hasiči odstraňovali větší větve z komunikací.
 
V podobném duchu se odvíjela situace i na Prostějovsku. Zde hasiči vyjížděli k událostem stejného typu, opět k odstranění spadených stromů na komunikacích. V ostatních okresech Olomouckého kraje jsme v průběhu večera nezaznamenali žádnou událost vyžadující pomoc hasičů.
 
Foto pouze ilustrační.
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz
 
Odkazy do noveho okna

ilustrak

ilustrak 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem