HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Strom spadl na vozidlo a uvnitř zůstal uvězněn řidič

 
Jednotce hasičů z Chrudimi byla dnes, v úterý 24. dubna, krátce po 8 hodině ráno nahlášena nehoda vozidla ve na lesní komunikaci ve Slatiňanech. Jednalo se o pád stromu na osobní automobil. Strom naprosto zdemoloval část vozidla, v němž se nacházel řidič. Ten zůstal uvnitř automobilu zcela uvězněn.
 
Naštěstí se nejednalo o skutečnou dopravní nehodu, ale o taktické cvičení.
 
Po příjezdu jednotky na místo velitel zásahu rozdal pokyny k záchraně osoby a k zajištění vozidla i stromu proti dalšímu pohybu. Hasiči měli za úkol se co nejrychleji dostat ke zraněnému řidiči a poskytnout mu první před lékařskou pomoc a následně ho co nejšetrněji vyprostit z vozidla. K vyproštění hasiči museli použít nejen hydraulické vyprošťovací zařízení, ale také motorové pily.
Cílem cvičení bylo právě procvičení likvidace stromu pomocí motorových pil a záchrana zavalené zraněné osoby pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a zabezpečení místa nehody i jejího okolí.
 
.
Chrudimští profesionálové už u takové podobné nehody zasahovali. Nehoda se stala 8. července loňského roku, kdy řidič s nákladním vozidlem projížděl úsek silnice Nasavrky -Hradiště. Na kabinu chladícího vozu Iveca spadla těžká buková větev a řidiče ve voze na místě usmrtila.
 
 Vendula Horáková, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem