HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Středočeští hasiči vezou z Pražského hradu dvě stříbra

Ve čtvrtek 11. dubna byly ve Španělském sále Pražského hradu vyhlášeny výsledky ankety Hasič roku 2018. Poprvé tak předávání cen nejlepším jednotlivcům i kolektivům vyvrcholilo v prostorách, ve kterých se konají nejvýznamnější státní a společenské akce, což podtrhlo důstojnost a slavnostní ráz jubilejního desátého ročníku. 

Odborná sedmnáctičlenná porota letos hodnotila 56 návrhů, ze kterých vybrala tři nejlepší v každé ze šesti kategorií. Mezi oceněnými ani letos nechyběli zástupci HZS Středočeského kraje, kteří převzali od ministra vnitra Jana Hamáčka a generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Drahoslava Ryby ceny za druhá místa v kategoriích Zásah roku a Velitel roku.

              

Plukovník Miloš Hladík působí u hasičů od roku 1988. Do roku 2010 zastával pozici ředitele Hasičského záchranného sboru podniku Aero Vodochody, v té době se mimo jiné  významnou měrou zasloužil o vznik Asociace velitelů HZS podniků. Před třiceti lety stál u zrodu TFA soutěží v tehdy Československé republice, kdy uspořádal ve Vodochodech první Fenzy Cup. V roce 2010 se stal náměstkem ředitele HZS Středočeského kraje pro IZS a operační řízení. Podílí se na spolupráci s orgány kraje, s orgány místní správy a samosprávy a významnými firmami ve Středočeském kraji, a tím se mu daří zajistit pro HZS kraje významné mimorozpočtové finanční prostředky, například na obnovu techniky nebo opravy stanic. Miloš Hladík se významně podílí na rozvoji, zdokonalování a zkvalitňování výkonu služby jednotek požární ochrany.

              

Největším požárem loňského roku byl pro Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje bezesporu únorový požár skladovací haly v areálu bývalých mochovských mrazíren. Na místo byly vyslány jednotky, které zjistily, že jde o intenzivně se šířící požár tepelné izolace. Zásah si vyžádal účast téměř pěti stovek hasičů a vyhlášení zvláštního stupně požární poplachu. U požáru se vystřídalo 60 cisteren a 6 kusů výškové techniky. Na hašení se podílela i speciální technika, jako je hasicí robot a těžká technika Záchranného útvaru HZS ČR. Společně s hasiči na místě působili i příslušníci chemické laboratoře Kamenice a další složky IZS, včetně Letecké služby Policie ČR.

Kompletní výsledky a fotogalerii naleznete na webu GŘ HZS ČR.

Záznam slavnosti ze Španělského sálu zajistila FireTV.

por. Bc. Tereza fliegerová
Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem