HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Středočeští hasiči mají nové instruktory vzdělávacího programu Hasík

Noví instruktoři ze Středočeského, Plzeňského a Libereckého kraje úspěšně absolvovali společný kurz vzdělávacího programu HASÍK CZ - Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. 

Kurz probíhal pod vedením sehraného tria bratrů Bohdana a Štěpána Mikulkových a Miroslava Piňose. Školení bylo rozděleno na metodickou a supervizní část. Úvodní metodická část se uskutečnila v prostorách Školicího střediska a chemické laboratoře Kamenice HZS Středočeského kraje od 19. do 21. října, kde se noví adepti na instruktory dozvěděli, jak předávat informace z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva dětem ve 2. a 6. třídě základní školy.

Druhá část se konala o prvním adventním víkendu 1. a 2. prosince v Školním a výcvikovém zařízení HZS ČR ve Zbirohu. Tentokrát se úlohy otočily a účastníci kurzu předváděli lektorům a svým kolegům v rolích druháčků a šesťáků získané praktické znalosti.

Celkem se kurzu účastnilo 22 osob z řad HZS krajů a sborů dobrovolných hasičů. Středočeši mají nové přírůstky v okresech Příbram, Kutná Hora, Praha-východ a Nymburk.

por. Ing. Lucie Jelínková
krajský koordinátor PVČ
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem