HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Středočeští hasiči mají dva nové ředitele územních odborů

První červnový den byli do funkce uvedeni hned dva noví ředitelé územních odborů HZS Středočeského kraje, konkrétně na Mělnicku a Mladoboleslavsku. 

Mělnického ředitele plk. Mgr. Davida Bártu vystřídal plk. Ing. Jaroslav Gabriel, který působí u Hasičského záchranného sboru České republiky už sedmnáct let. Ještě během svého studia na Vysoké škole báňské v Ostravě (přesně 1. června 2004) nastoupil Gabriel na pozici hasiče k HZS Moravskoslezského kraje na stanici Ostrava-Zábřeh.

Po úspěšném zakončení studia v oboru Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu požádal o převelení ke středočeským hasičům, a to na stanici v Mladé Boleslavi, protože z tohoto regionu pochází. Jeho kariérní postup se začal slibně rozvíjet, když v roce 2006 nastoupil na Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje jako operační důstojník a za necelý půlrok se stal vedoucím směny. Na tomto místě působil dalších osm let. Následně po úspěšně absolvovaném výběrovém řízení byl vybrán na pozici specialisty v oblasti KOPIS, kterou svědomitě vykonával až do současnosti.

V úterý 1. června byl Ing. Jaroslav Gabriel povýšen do hodnosti plukovníka a také oficiálně uveden do funkce ředitele územního odboru Mělník. Plukovník Gabriel je ženatý a má dvě děti.

Na pozici ředitele územního odboru Mladá Boleslav byl jmenován plk. Mgr. David Bárta, který pracuje u HZS Středočeského kraje od 1. ledna 2003. Po vystudování Policejní akademie ČR v Praze oboru Bezpečnostní management ve veřejné správě nastoupil na pozici hasiče na stanici ve Staré Boleslavi. V roce 2005 začal Bárta vykonávat pozici strojníka, ve které sloužil pět let. Poté se stal na tři roky technikem chemické služby. V letech 2013–2018 působil ve funkci velitele družstva, v únoru roku 2018 se pak stal velitelem stanice Stará Boleslav. Na konci dubna 2020 přešel na pozici koordinátora a metodika ochrany obyvatelstva a krizového řízení do Mělníka, kde se následně v listopadu téhož roku stal ředitelem územního odboru.

Mgr. David Bárta je ženatý a bezdětný.

Oba nové ředitele slavnostně uvedl do funkce ředitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje brig. gen. Ing. Miloslav Svatoš přímo v místech jejich nového služebního působiště.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - uvedení do funkce ŘÚO Mělník

001 - uvedení do funkce ŘÚO Mělník 

Detailní náhled

002 - uvedení do funkce ŘÚO Mělník

002 - uvedení do funkce ŘÚO Mělník 

Detailní náhled

003 - plk. Ing. Jaroslav Gabriel - ředitel územního odboru Mělník

003 - plk. Ing. Jaroslav Gabriel - ředit... 

Detailní náhled

004 - plk. Mgr. David Bárta - ředitel územního odboru Mladá Boleslav

004 - plk. Mgr. David Bárta - ředitel úz... 

Detailní náhled

005 - uvedení do funkce ŘÚO Mladá Boleslav

005 - uvedení do funkce ŘÚO Mladá Bolesl... 

Detailní náhled

006 - uvedení do funkce ŘÚO Mladá Boleslav

006 - uvedení do funkce ŘÚO Mladá Bolesl... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem