HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střechu garáže už hasiči zachránit nemohli. Dalšímu šíření požáru ale zabránili

(23.8.2017) V okrajové části Zádveřic – Rakové u Zlína zasahovaly tři jednotky hasičů. 

V 11:55 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o požáru stodoly u rodinného domu v části obce Zádveřice – Horní Trávníky. Na místo hlášené události vyrazili profesionální hasiči z centrální stanice Zlín a dobrovolní hasiči z Vizovic a Zádveřic s celkem pěti cisternovými automobily.

Jak se po příjezdu na místo ukázalo, požár nezasáhl stodolu, ale střechu garáže s dílnou postavenou mezi dvěma rodinnými domy. Už na první pohled bylo zřejmé, že na záchranu střechy je pozdě. Pomocí několika vodních proudů hasiči srazili plameny a poté co se dostali do zasaženého prostoru pokračovali v dohašování jednotlivých ložisek hoření a rozebírání střešní konstrukce a krytiny. Zásah museli hasiči provádět v dýchací technice. Ze spodních prostor objektu, které byly požárem zasaženy jen částečně, hasiči vynesli dvě propan – butanové tlakové lahve. V 12:52 hodin, necelých padesát minut po příjezdu první jednotky, byl požár likvidován.

Podle prvotních odhadů vznikla majitelům škoda v celkové výši přesahující 800.000 korun. Mimo zasaženého objektu došlo vlivem působení sálavého tepla také k poškození zateplení fasád a oken sousedících rodinných domů.

Při následném vyšetřování a ohledání místa požáru byl nasazen služební pes vycvičený k zjišťování zbytků hořlavých kapalin na požářišti. Podle závěrů vyšetřovatele hasičů byl požár založen úmyslně. Celou událost si do dalšího šetření převzali policisti.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem