HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stovka hasičů bojovala s rozsáhlým požárem vepřína v obci Borek na Havlíčkobrodsku, uhynulo 1400 prasat

Škodu v předběžné výši 5,5 mil. Kč za sebou zanechal požár vepřína v obci Borek na Havlíčkobrodsku. U požáru zasahovalo devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Na místě byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.  

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 03:30 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů z Chotěboře, Havlíčkova Brodu, Seče (Pardubický kraj) společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Habrů, Chotěboře, Uhelné Příbrami, Libice nad Doubravou, Malče a Golčova Jeníkova.
 
V době příjezdu prvních jednotek na místo události byl vepřín o rozloze 100 x 18m v plamenech. V době vzniku požáru bylo uvnitř 1400 vepřů. Všichni vepři při požáru uhynuli.
 
Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Bojovat s ohněm  mohli hasiči pouze zvenku. Střecha objektu se totiž ihned po příjezdu jednotek začala propadat. Po páté hodině ranní se propadly dvě třetiny střechy. Voda na požářiště byla dodávána kyvadlově. O půl šesté se jednotkám podařilo požár lokalizovat.
 
Po provedené lokalizaci odeslal velitel zásahu několik jednotek zpět na základnu. Samotná likvidace požáru potrvá několik hodin. Hasiči na místě v tuto chvíli dohašují jednotlivá ohniska a rozebírají požárem zasažené konstrukce objektu.
 
Na místě jsou v tuto chvíli také naši vyšetřovatelé, kteří intenzivně zjišťují příčinu vzniku požáru.

vytisknout  e-mailem