HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Štědrý den u Moravskoslezských hasičů

Na štědrý den, stejně jako v každý jiný den v roce, byli připraveni pomoci hasiči v Moravskoslezském kraji občanům, pokud by pomoc potřebovali. Naštěstí se tento sváteční den obešel bez závažných událostí.

Od 0:00 hodin do 24:00 hodin 24. prosince 2015 řešili hasiči v Moravskoslezském kraji celkem 39 událostí, z nichž se jednalo o 7 požárů (vesměs odpadů a odpadních nádob, potravin a přírodních porostů), při kterých nevznikla buď žádná škoda, případně byla škoda minimální. Ostatní zásahy měly charakter technických pomocí v různých podobách, např. otevření uzavřených prostor, asistencí u požárně nebezpečných činností – ohňostrojů a odstraňování různých nebezpečných stavů.

Nejvíce událostí řešili hasiči v Ostravě (20 případů), méně práce měli ve zbytku kraje (Bruntálsko, Novojičínsko a Frýdeckomístecko po 3 událostech, Karvinsko 4 události a Opavsko 6 událostí).

Všechny řešené události se naštěstí podle mi dostupných informací obešly bez obětí na životech, dosud je evidována jedna zraněná osoba a svým zásahem hasiči zachránili dvě osoby. Ty byly zachráněny otevřením uzavřených prostor, ze kterých byly hlášeny volání o pomoc, případně ze kterých se nikdo neozýval a příbuzní tak měli obavy o své blízké.

Mezi sedmnáctou a devatenáctou hodinou, kdy většina rodin usedá ke štědrovečerní večeři, vyjížděli hasiči „pouze“ k šesti událostem v celém kraji.

Doufejme tedy, že i nadcházející sváteční dny a oslavy příchodu nového roku se budou odehrávat v klidu a pohodě.

kpt. Ing. Petr Holub

zastupující tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

HZSMSK_Transparent

HZSMSK_Transparent 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem