HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Štědrodenní požáry i dopravní nehody

Letošní Štědrý den se z pohledu hasičů nesl ve znamení dopravních nehod a také požárů. Za celý den jsme zaznamenali celkem 18 událostí, což je o dvě více než loni ve stejný den. Z celkového počtu událostí zasahovaly jednotky požární ochrany u sedmi dopravních nehod a pěti požárů.

24. 12. 2021

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Všestary – dopravní nehoda – 07:57
V katastru části Rosnice havaroval na silnici č. 35 osobní automobil, který narazil do svodidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na místě byli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Chlum. Jednotky nehodu zabezpečily, odpojily u vozidel akumulátory a předaly místo zásahu PČR.

Sendražice – dopravní nehoda – 09:22
U Sendražic zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody osobního vozu, který se převrátil na střechu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči vrátili auto zpět na kola.

Hradec Králové – požár – 17:57
Obě profesionální jednotky hasičů z Hradce Králové mířily do Břetislavovy ulice, kde došlo k požáru v bytové jednotce. Požár zavinila prskavka na vánočním stromku. Hasební zásah prováděli hasiči pomocí dvou vodních proudů, jeden vedli vnitřkem domu, druhý pomocí výškové techniky. Obyvatelé opustili zasažený i okolní byty samovolně. Dva lidé z bytu, kde požár vznikl, se nadýchali zplodin hoření. Hasiči jim poskytli kyslíkovou terapii, dále si oba převzala do své péče zdravotnická záchranná služba. Z bytu zachránili zasahující hasiči kočku a psa. Požár byl kolem 18:20 hod. zlikvidován, jednotky ještě provedly závěrečný průzkum. Kolem 19. hodiny se už mohli obyvatelé okolních bytů vracet do svých domovů.
Škoda byla předběžně vyčíslena asi na 100 tisíc korun, díky včasnému zásahu byly uchráněny hodnoty představující asi 2 miliony korun.

Hradec Králové – technická pomoc – 19:43
Do Vocelovy ulice byla vyslána profesionální jednotka z centrální stanice. Hasiči pomohli nemohoucí osobě, která spadla na zem, zpět do kolečkového křesla a dovezli ji ke svátečnímu vánočnímu stolu.

Praskačka – požár – 20:27
Třem jednotkám hasičů byl vyhlášen poplach po 20. hodině, a to kvůli ohlášenému požáru v rodinném domě v Praskačce. Oheň zasáhl podkroví domu, nikdo z obyvatel naštěstí nebyl zraněn, stihli se dostat včas ven. Před 21. hodinou byl požár lokalizován, hasiči dále rozebírali střešní konstrukci, aby odhalili případná skrytá ohniska. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu po 22. hodině. Vyšetřovatel hasičů na místě zjistil, že požár zavinila svíčka. Škoda je předběžně vyčíslena asi na půl milionu korun, uchráněné hodnoty představují asi 5 milionů korun. Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Plačice.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Radim – dopravní nehoda – 10:16
Nehoda dvou vozidel se stala v katastru obce Radim, na místo jeli profesionální hasiči ze stanice Jičín. Jednu osobu vyprostili hasiči ven na páteřní desce, do péče si ji převzala posádka ZZS. Hasiči dále místo zabezpečili, zajistila havarovaná auta a po jejich odtažená se postarali o úklid vozovky.

Hořice – dopravní nehoda – 10:16
Profesionální jednotka z Hořic odstranila následky dopravní nehody osobního vozidla, které skončilo v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Jednotka zabezpečila automobil a po policejním zadokumentování se postarala o úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Dobruška – požár – 19:32
Profesionální hasiči z Dobrušky likvidovali požáru osobního automobilu, kolem 19:45 byl požár uhašen. Na vině byla zřejmě technická závada, škoda je vyčíslena asi na 45 tisíc korun.  
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Třebihošť – požár – 09:22
Profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Třebihošť vyrazili do části Horní Dehtov, kde hořela plastová popelnice. Hasiči měli požár rychle zlikvidován, škoda i výše je předmětem vyšetřování.

Doubravice – požár 11:59
K požáru v motorovém prostoru vozidla vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labe, a JSDH Dubenec. Požár byl zahašen před příjezdem jednotek. Hořet začalo asi kvůli technické závadě, škoda je asi 10 tisíc korun..

Chvaleč – dopravní nehoda – 12:27
Na silnici č. 301 havaroval u části Petříkovice osobní automobil, který při vyjetí mimo vozovku poškodil svodidla a betonové patníky. Nikdo nebyl zraněn. Profesionální jednotka hasičů z Trutnova vyprostila automobil zpět na cestu.

Trutnov – dopravní nehoda – 15:06
Trutnovská profesionální jednotka hasičů zajistila místo dopravní nehody osobního automobilu, který skončil v korytě potoka v části Lhota, Marianská ulice. Z vozidla unikaly na hladinu pohonné hmoty, hasiči nasadili na potok sorpční hady, aby zamezili většímu rozšíření skvrny. Dále vyprostila jednotka havarovaný vůz pomocí jeřábu, dostala ho zpět na silnici.

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 16:55
Dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna pomohli s vyproštěním osobního automobilu, který hrozil sjetím z kopce.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Třebihošť

P Třebihošť 

Detailní náhled

P PRaskačka

P PRaskačka 

Detailní náhled

P PRaskačka

P PRaskačka 

Detailní náhled

P Hradec Králové

P Hradec Králové 

Detailní náhled

DN Chvaleč

DN Chvaleč 

Detailní náhled

DN Radim (1)

DN Radim (1) 

Detailní náhled

DN Radim (2)

DN Radim (2) 

Detailní náhled

DN Všestary

DN Všestary 

Detailní náhled

DN Sendražice

DN Sendražice 

Detailní náhled

DN Trutnov (1)

DN Trutnov (1) 

Detailní náhled

DN Trutnov (2)

DN Trutnov (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem