HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stavba stanice HZS ÚK - Lovosice

Stavba stanice Hasičského záchranného sboru - Lovosice úspěšně pokračuje. V těchto dnech byla dokončena střecha, byla zahájena montáž oken a provádějí se práce uvnitř objektu. 

14.1. 2015

Stavba stanice Lovosice (3).JPGStavba stanice Lovosice (3).JPG
Stavba stanice Lovosice (1).JPGStavba stanice Lovosice (1).JPG
V nově budované stanici jsou tři stání pro výjezdové automobily. V jednom z nich je zároveň technologie mytí pro hasičskou techniku. Personálně bude výjezd hasičů zajištěn celkem 18 hasiči ve směně a jedním denním pracovníkem - velitelem stanice. Předpokládané předání díla - konec června 2015. Stanice je určena pro jednotku profesionálních hasičů České republiky - HZS Ústeckého kraje - Lovosice. Ta se do Lovosic vrátí z Litoměřic, odkud teď vyjíždí, po 11 letech. Nově budovaná stanice v Lovosicích bude typu P1. To jest stanice s trvalým  obsazením jednoho organizovaného výjezdu.

Investorem je Česká republika - Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.
 
Jednotka HZS Ústeckého kraje, stanice Lovosice zajišťuje požární ochranu na území ORP Lovosice, kam spadá i budovaný úsek dálnice D8 (včetně tunelů) přes České středohoří. Právě vysoké požární nebezpečí v tunelech a potřeba dojezdu jednotek PO do 10 minut přispělo k realizaci stavby stanice v Lovosicích. 

Stanice s profesionálními hasiči v Lovosicích byla od roku 1965. Jednotka sídlila v prostorách původního SDH města Lovosic ve dvorním traktu dnešního Domova mládeže v ulici Osvoboditelů. Postupnou modernizací města a vyššími nároky hasičů na prostory, byly garáže zbourány a jednotka se v roce 1975 přemístila do objektu dnešních technických služeb v Terezínské ulici. Povodeň v roce 2002 tento objekt zničila, proto se jednotka nejprve přemístila do prostor INTRANSU (bývalá RO-LA u Lukavce), kde však nebyla technika v garážích. Před zimou 2002 se hasiči nastěhovali do prostor Lovochemie a.s.
Následně byla jednotka od června 2004 dočasně dislokovaná do nově zbudované stanice v Litoměřicích.
 

Odkazy do noveho okna

Stavba stanice Lovosice (1)

Stavba stanice Lovosice (1) 

Detailní náhled

Stavba stanice Lovosice (2)

Stavba stanice Lovosice (2) 

Detailní náhled

Stavba stanice Lovosice (3)

Stavba stanice Lovosice (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem