HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Statek zachvátily plameny

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí  

 
            Dne 28. srpna v 23.52 hodin vyjíždělo šest hasičských jednotek k požáru statku do Horního Houžovce. Objekt o rozměrech 30 x 15 m byl při příjezdu hasičů již v plamenech. Jednalo se o opuštěný a neobydlený statek. Uvnitř nebyl nikdo nalezen. Plameny se podařilo hasičům zkrotit v 1.43 hodin. Velitel zásahu nechal zřídit čerpací stanoviště. Hasiči museli postupně objekt vyskladnit a dohasit všechna ohniska požáru. Dohlídku v místě požáru do ranních hodin prováděla jednotka SDH Černovír.
Statek byl na kopci a hasiči se potýkali s nedostatkem vody. Museli ji dopravovat až z pět kilometrů vzdáleného rybníka. Při požáru museli hasiči používat dýchací přístroje, protože objekt byl silně zakouřen. Majitelka měla uvnitř ustájené zvířectvo, bohužel jeden beran při požáru uhořel. Plameny zničily i uskladněné zemědělské stroje. Celé dopoledne hasiči prováděli dohašování požáru.
Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Na místo dnes dopoledne dorazil odborník z oboru elektro a speciálně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 2 miliony korun.

 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem