HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

START (Snadná Terapie a Rychlé Třídění)

Dvě prověřovací cvičení zaměřená na zásah u dopravní nehody s velkým počtem zraněných osob absolvovali profesionální a dobrovolní hasiči na Semilsku. 

Zasahující jednotky měly za úkol po příjezdu na místo události zajištění autobusu, zabezpečení protipožárních opatření a za využití metody START vyřešit situaci, při které je na místě výrazně více zraněných osob než záchranářů. Hasiči tak u zraněných zajišťovali základní životní funkce a určovali prioritu jejich transportu na připravené stanoviště neodkladné přednemocniční péče, samotný transport a poskytování neodkladné předlékařské pomoci.

Cvičení zároveň prověřila časovou dostupnost a materiální vybavení jednotek pro daný typ zásahu, celkovou koordinaci na místě události velitelem zásahu, komunikaci s Krajským operačním a informačním střediskem HZS LK a spolupráci profesionálních a dobrovolných hasičů.

12. října se cvičení účastnily jednotky ze stanic HZS Semily a Jilemnice a SDHO Vysoké nad Jizerou.
14. října pak jednotky HZS  stanice Semily a Jilemnice a SDHO Jilemnice a Rokytnice nad Jizerou.

Velké poděkování patří studentům Střední školy Semily, oboru Požární ochrana, kteří byli do obou prověřovacích cvičení zapojeni jako figuranti. Svého úkolu se zhostili velmi realisticky a svými hereckými výkony vytvořili zasahujícím jednotkám velmi autentickou atmosféru. 

Autoři: mjr. Ing. et Ing. Adam Vondra a por. Bc Jakub Sucharda

Foto: Střední škola Semily, příspěvková organizace

PC-STARTPC-START

PC-STARTPC-STARTPC-STARTPC-STARTPC-STARTPC-START

vytisknout  e-mailem