HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanice v Havlíčkově Brodě, Třebíči a Žďáře nad Sázavou mají nové velitele

Na základě výsledků výběrových řízení mají stanice profesionálních hasičů v Havlíčkově Brodě, Třebíči a Žďáře nad Sázavou nové velitele. 

mjr. Bc. Jan Šimanovský – velitel stanice Havlíčkův Brod

K profesionálním hasičům nastoupil v červnu roku 2005. O deset let později se stal velitelem stanice v Ledči nad Sázavou. Ve funkci velitele profesionálních hasičů v Havlíčkově Brodě vystřídal plk. Mgr. Martina Sedláčka, který byl k dnešnímu dni jmenován ředitelem územního odboru Jihlava (pověřen vedením územního odboru byl od prosince loňského roku). Jan Šimanovský má dvě děti, s partnerkou žije v Radňově a působí také jako velitel jednotky sboru dobrovolných hasičů v Ledči nad Sázavou.

mjr. Bc. Jan Málek – velitel stanice Třebíč

Řady vysočinských profesionálních hasičů rozšířil v září roku 2016. Od 1. ledna 2020 zastával funkci velitele stanice profesionálních hasičů v Moravských Budějovicích. Ve funkci velitele třebíčských profesionálních hasičů střídá plk. Ing. Jiřího Urbánka, který byl k dnešnímu dni jmenován ředitelem územního odboru Třebíč (pověřen vedením územního odboru byl od prosince loňského roku). Jan Málek je ženatý, má tři děti, trvale s rodinou žije v obci Lesná. V jednotce sboru dobrovolných hasičů v Lesné působí jako zástupce velitele.

mjr. Bc. Jan Lukeš, DiS. – velitel stanice Žďár nad Sázavou

K profesionálním hasičům do Žďáru nad Sázavou nastoupil 15. července 2002.  Nejprve působil jako hasič – technik chemické služby, později jako velitel družstva. Na postu velitele stanice žďárských profesionálních hasičů vystřídal Ing. Miroslava Slámu. Jan Lukeš je ženatý, trvale žije v obci Zubří a má dvě děti. V místní jednotce sboru dobrovolných hasičů působí jako její velitel.

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová - tisková mluvčí

 

 

 

 

 

Odkazy do noveho okna

mjr. Jan Šimanovský

mjr. Jan Šimanovský 

Detailní náhled

mjr. Jan Málek

mjr. Jan Málek 

Detailní náhled

mjr. Jan Lukeš

mjr. Jan Lukeš 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem