HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stále odstraňujeme následky tornáda

Čtvrtek, 1. července 2021 – V zasažených lokalitách pokračujeme v odstraňování následků tornáda. Ve středu na místě zasahovala asi tisícovka hasičů s téměř 250 kusy techniky. 

V průběhu včerejšího dopoledne opravovali hasiči některé plachty na střechách domů, které se poškodily během noční bouřky. Jednalo se přibližně o stovku objektů.  

Současně dál pokračujeme v likvidačních pracích v pěti sektorech: Mikulčice, Lužice, Hrušky, Moravská Nová Ves, Hodonín vč. lokality Pánov. Dokončuje se rozebírání poškozených střešních konstrukcí, odklízí se odpad a zprůjezdňují se komunikace, odváží se suť na tři hlavní deponie (Mikulčice, Hrušky, Hodonín). Ostatní provizorní sládky se postupně sváží na tato tři místa. V deponiích jsme vytvořili zázemí pro zasahující. 

U některých postižených lokalit odhadujeme, že ještě nebyla odklizena ani polovina území (Mikulčice a Moravská Nová Ves). 

Postupně se pracuje na obnově dodávek elektřiny v zasažených oblastech. Ty jsou také z velké části odpojeny od plynu. Lokalitu Hodonín-Pánov zásobují VaK Hodonín pitnou vodou. 

Dnes budeme pokračovat v očistě ulic, plachtování, odstraňování popadaných stromů, vyklízení objektů, odvozu a skládkování suti atd. 

Jaroslav Mikoška - tiskový mluvčí HZS JmK 

Odkazy do noveho okna

oprava plachtování (5)

oprava plachtování (5) 

Detailní náhled

oprava plachtování (4)

oprava plachtování (4) 

Detailní náhled

oprava plachtování (3)

oprava plachtování (3) 

Detailní náhled

oprava plachtování (2)

oprava plachtování (2) 

Detailní náhled

oprava plachtování (1)

oprava plachtování (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem