HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Srážka osobního a nákladního automobilu si vyžádala dva lidské životy

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů 

   V úterý 28.5. před jedenáctou hodinou dopoledne došlo nedaleko obce Kocbeře na silnici číslo 300 na Trutnovsku k tragické dopravní nehodě. Osobní vozidlo Škoda Octavia jedoucí ve směru od Dvora Králové nad Labem dostalo při výjezdu ze zatáčky smyk a bokem narazilo do protijedoucího plně naloženého nákladního automobilu. V osobním vozidle cestovali muž a žena, v nákladním vozu řidič a spolujezdec.  

   Na místo nehody se během několika málo minut dostavila jednotlka profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem a krátce poté také hasiči z Trutnova a Hajnice. Hasiči neprodleně zahájili vyprošťování vážně zraněných cestujících z osobního automobilu za pomoci hydraulických vyprošťovacích nástrojů. Poté asistovali zdravotnické záchranné službě při resuscitaci obou osob, která ovšem nebyla úspěšná a lékař konstatoval u obou smrt. Muži z nákladního automobilu vyvázli bez zranění.

   Na místo byl následně povolán hasičský vyprošťovací vůz z Trutnovské stanice, který vyprostil nákladní vozidlo zapadlé v příkopě a odtáhl jej mimo komunikaci. Hasiči asitovali také při nakládání vraku osobního automobilu na vozidlo odtahové služby a provedli úklid vozovky. Komunikace byla v místě nehody uzavřena déle než tři hodiny. 

mjr. PhDr. Ondřej Sezima     

  

Odkazy do noveho okna

Kocbeře1

Kocbeře1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem