HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Správná praxe - Prevence nehodovosti vozidel s právem přednostní jízdy v regionu Jeseník – Nysa

LOGO EuroPraděd.jpg

Projekt č. CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_009/0002615 "Správná praxe - Prevence nehodovosti vozidel s právem přednostní jízdy v regionu Jeseník – Nysa Dobra praktyka - Zapobieganie wypadkom pojazdów uprzywilejowanych w rejonie Jeseník – Nysa" je spolufinancovaný z prostředků Fondu mikroprojektů Euroregionu Praděd prostřednictvím programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

Cílem mikroprojektu je rozvoj spolupráce mezi partnery projektu a definice správné praxe v oblasti prevence nehodovosti vozidel s právem přednostni v jízdě. Projekt se zaměřuje na příhraniční oblast Jeseník-Głuchołazy-Nysa. Tento region je specifický svou polohou a klimatickými podmínkami, které negativně ovlivňují bezpečnost jízdy. V rámci projektu projdou řidiči profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů a obecních policií výcvikem na speciálním polygonu bezpečné jízdy. Zároveň se budou jejich dovednosti a schopnosti prohlubovat prostřednictvím moderních technologií založených na EEG Biofeedback. Budou pořízeny palubní kamery do zásahových vozidel, které budou sledovat reálný provoz i reakce řidičů na různé nepředvídatelné situace. Díky těmto aktivitám a výměně zkušeností z obou zemí bude nastavena správná praxe při prevenci nehodovosti vozidel s právem přednosti v jízdě.

Partneři projektu:

  • Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje – vedoucí partner projektu
  • Město Jeseník
  • Gmina Nysa
  • Gmina Głuchołazy

Celkové rozpočtové výdaje projektu jsou 43 682,60 €, finanční krytí realizace projektu bude zajištěna z vlastních zdrojů partnerů projektu a spolufinancováním z Evropského fondu pro regionální rozvoj v celkové výši 34 182,76 €.

Realizace projektu:

vytisknout  e-mailem