HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sportovní park s nejstarším hasičským sportem

Už jste navštívili Sportovní park Na Špici v Pardubicích? Ne? Zkuste to dnes. Děti i vy dospěláci máte možnost si vyzkoušet disciplíny požárního sportu, jehož začátky sahají až do roku 1937.

Požární sport je součástí speciální tělesné přípravy příslušníků hasičských záchranných sborů krajů. Každoročním sportovním vyvrcholením je mistrovství ČR v požárním sportu družstev profesionálních hasičů. Právo účasti v těchto mistrovstvích soutěžící získávají v postupových kolech a do mistrovství se kvalifikují nejlepší družstva a s nimi i jednotlivci.

49. MČR v požárním sportu jak profesionálních, tak dobrovolných hasičů se uskuteční příští rok v srpnu, hned po 6. ročníku Sportovního parku v Pardubicích.

A věděli jste, že pokud by někdo sečetl počet profesionálních i dobrovolných hasičů a členů občanských sdružení, kteří aktivně požární sport provozují, jistě by se požární sport ocitl mezi sporty s největší členskou základnou v České republice. Podle odhadů se požárnímu sportu věnuje na 7 000 týmů všech kategorií a věkových skupin v České republice. To už je pořádné číslo.

A opět dnes je pro vás připravena soutěž.

Jaké disciplíny požárního sportu jsou? Napovíme, že jsou čtyři. A vy nám je, děti, přijďte osobně říct na naše stanoviště a můžete si odnést další pěknou cenou od hasičů. Cena je připravena pro prvních deset návštěvníků, kteří dobře odpoví na otázku.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požární sport

požární sport 

Detailní náhled

požární sport1

požární sport1 

Detailní náhled

požární sport2

požární sport2 

Detailní náhled

požární sport4

požární sport4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem