HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sportovní klub při HZS Olomouckého kraje

Sportovní klub při Hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje (dále jen "Sportovní klub") je zapsaný spolek složený z příslušníků a zaměstnanců Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje (dále jen "HZS OLK").

Cílem Sportovního klubu je především rozvíjet sportovní činnosti u hasičů, organizovat sportovní soutěže v různých druzích sportu, podporovat sportovní reprezentaci a podílet se na jejím zabezpečení. Zakladatelem Sportovního klubu je bývalý krajský ředitel HZS OLK plk.Ing. Jiří Horáček, díky němuž se vyzdvihla prestiž Sportovního klubu mezi hasiči nejen v Olomouckém kraji. Členové Sportovního klubu sklízí pozitivní závěry v širokém okolí především aktivním přístupem a činností v oblasti sportu. Prestiž hasičského zapsaného spolku potvrzuje široká členská základna sportovců, jejíž počet převyšuje dvě stovky. Během patnáctiletého působení, od roku 2002, Sportovní klub každoročně organizuje republikové sportovní soutěže charakterizující nejen přebory, ale také mistrovství. Jednotlivých sportovních klání se účastní hasiči prakticky z celé republiky. Olomouc se dostala do úzkého seznamu měst České republiky organizujících atraktivní sportovní klání na světové úrovni zvané TFA Olomouc. Každoročně sportovci z řad HZS OLK reprezentují Českou republiku na světových hasičských hrách s velmi dobrými výsledky.

Nemalou zásluhou a participací Sportovní klub přispěl k vyzdvižení České hasičské sportovní federace. Tento svaz má za účel podporovat sport hasičů a jejich rodinných příslušníků, přispívat k vytváření podmínek pro udržování a zvyšování fyzické zdatnosti hasičů, rozvíjet jejich mezinárodní sportovní kontakty, podílet se a podporovat organizování mezinárodních sportovních akcí a v neposlední řadě podporovat členské sportovní kluby.

Je nutno podotknout, že Sportovní klub působící v oblasti sportu přispívá k organizování sportovních soutěží především finančně, čímž snižuje náklady HZS ČR. Zvyšování fyzické kondice je jednou z mnoha podmínek pro profesionální přístup hasičů k záchraně lidských životů, zvířat a majetku.

vytisknout  e-mailem