HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V nominaci Sportovec Zlínského kraje roku 2017 uspěl hasič Jan Haderka

(10.4.2018) Slavnostní ceremoniál předávání cen ankety Sportovec Zlínského kraje roku 2017 se uskutečnil v pondělí 9. dubna 2018 na zimním stadionu Na Lapači ve Vsetíně. 

Do hodnocení v anketě mohli být zařazeni sportovci s platným registračním průkazem umožňujícím startovat za sportovní organizace se sídlem ve Zlínském kraji a reprezentanti České republiky s trvalým pobytem ve Zlínském kraji. Nominace na oceněné mohla posílat široká veřejnost. Do všech vyhlášených kategorií bylo nominováno téměř 60 jmen. Po vyhodnocení doručených nominací vybrala v hlavní kategorii hodnotící odborná komise desítku nejlepších (TOP 10), ze které pak vzešel i absolutní vítěz. V kategorii Cena občanů Zlínského kraje hlasovalo celkem 2 279 lidí, vítěz obdržel 442 hlasů.

Profesionální hasič Jan Haderka se dostal do první desítky nejlepších sportovců jednotlivců a vyhrál v kategorii Cena občanů Zlínského kraje.

Jan Haderka sbírá jeden úspěch za druhým. Na Světových policejních a hasičských hrách, které se uskutečnily v Los Angeles v USA 7. - 16. 8.2017, se umístil v disciplíně Ultimate Firefighter na 1. místě v kategorii 18+ a v kategorii štafet v disciplíně Ultimate Firefighter a štafet ve výběhu do schodů výškové budovy se umístil rovněž na 1. místě.

Na Mistrovství Evropy v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive - nejtvrdší hasič přežívá), které se uskutečnilo v Mönchengladbach ve dnech 9. - 10. 6. 2017, se v disciplíně štafet umístil na 1. místě.

V Českém poháru v disciplínách TFA, který se skládá z pěti samostatných závodů, se v celkovém pořadí umístil na 3. místě v kategorii A (do 35 let).

Děkujeme Zlínskému kraji za podporu našeho kolegy a taktéž všem hlasujícím za jejich nominaci.

Janu Haderkovi gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalších sportovních soutěžích.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

2017_Haderka_Los_Angeles

2017_Haderka_Los_Angeles 

Detailní náhled

2017_Haderka_Monchengladbach_1

2017_Haderka_Monchengladbach_1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem