HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezi oceněnými v anketě Sportovec Ministerstva vnitra roku 2022 jsou i naši hasiči

V pondělí 3. října v Betlémské kapli v Praze vyhlásil ministr vnitra Vít Rakušan Sportovce Ministerstva vnitra roku 2022.  „Branky, body, vteřiny,“ i tato slova na Ministerstvu vnitra dobře známe. A včera zaznívala v Betlémské kapli ještě více.

Hlavní cenu si odnesla Martina Sáblíková. Bronz na olympiádě v Pekingu znamenal sedmou medaili ze zimních her a je tak nejúspěšnější českou olympioničkou v historii. Cenu ministra vnitra pak získal lezec Adam Ondra. Ten si na letošním mistrovství Evropy připsal medailový hattrick. Zlato v lezení na obtížnost, stříbro v olympijské kombinaci a bronz z boulderingu.

Mezi oceněnými byli ale i profesionální hasiči. Například družstvo v disciplínách TFA. Reprezentační družstvo HZS ČR v disciplínách TFA totiž vyhrálo na Světových policejních a hasičských hrách v Rotterdamu zlatou medaili v týmové soutěži ULTIMATE FIREFIGHTER. Naši hasiči porazili v těsném souboji obě družstva z Brazílie o pouhých 0,6 vteřin, kdy celkový čas byl 4 minuty. Členy reprezentačního družstva HZS ČR jsou i dva profesionální hasiči z HZS Pardubického kraje, a to Zdeněk Král ze Svitav a Marek Víšek z Pardubic.

Češi ukázali velkého týmového ducha a nadále kralují světu. Od roku 2008 je nikdo neporazil. Další čtyři zlaté medaile získali jednotlivci v kategoriích.

Více fotografií naleznete ve fotogalerii: https://www.hzscr.cz/docDetail.aspx?docid=22328790&docType=ART 

Autor textu: press Ministerstvo vnitra

Autor fotografií: Pavel Lebeda – Sport pics

Odkazy do noveho okna

Ocenění hasičů

Ocenění hasičů 

Detailní náhled

Ocenění hasičů1

Ocenění hasičů1 

Detailní náhled

Ocenění hasičů2

Ocenění hasičů2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem