HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spolupráce intervenčních týmů základních složek IZS začala už v roce 2005

(18.8.2016) Včerejší setkání členů intervenčních týmů hasičů, policistů a záchranářů ve Zlíně. 

Společné setkání se uskutečnilo v sídle krajského ředitelství a centrální stanice Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje ve Zlíně. Téměř třicítka zástupců intervenčních týmů profesionálních hasičů, policistů a záchranářů navázala na tradici společných setkání, která své počátky datuje od roku 2005, kdy jednotlivé týmy základních složek IZS vznikaly.

Mimo své činnosti na místech konkrétních mimořádných událostí, kde jednotlivé složky zasahují, se členové týmů setkávají také na společných odborných kurzech, cvičeních, instrukčně metodických zaměstnáních, odborných konferencích nebo i celé řadě méně formálních akcí jakými jsou například sportovní akce.

V rámci včerejšího setkání, které vedla psycholožka zlínských profesionálních hasičů Mgr. Soňa Pančochová, se hodnotila vzájemná spolupráce, ale řešily se i další možnosti zkvalitnění péče o psychicky zasažené osoby u mimořádných událostí. Zástupci jednotlivých složek také své kolegy informovali  o organizaci a fungování svých týmů v rámci typových činností složek IZS při poskytování psychosociální pomoci. Na řadu se dostala také prezentace některých společných zásahů, při kterých se uplatnila dobrá praxe vzájemné spolupráce.

Společného zaměstnání využila psycholožka krajských hasičů také k prezentaci metodických pomůcek pro komunikaci s osobami se zdravotním postižením, na jejichž vzniku se podíleli členové intervenčního týmu HZS Zlínského kraje.

Celé setkání bylo v odpoledních hodinách završeno neformálním přátelským posezením spojeným s malým občerstvením.

Tým posttraumatické péče profesionálních hasičů:

 http://archiv.hzszlk.eu/clanek/2447/piseme-o-nich-ale-kdo-jsou/?search=posttraumatick%E1

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem