Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Speciální školení v Brně

4. 2. 2014 (Nicole Zaoralová) - Bílý autobus s fialovým pruhem a modrými majáky parkoval ve dnech 30. a 31. ledna v areálu Školního a výcvikového zařízení HZS ČR v Brně. 

Vězeňský autobusPřivezl do Brna deset účastníků speciálního školení na obsluhu motorové rozbrušovací pily – příslušníky vězeňské služby z Vazební věznice v Praze na Pankráci. Školení pro ně zdejší lektoři připravili na základě vzájemné dohody, jejíž součástí byla i návštěva Vazební věznice v Praze na Pankráci, kde se lektoři blíže seznámili s problematikou použití rozbrušovací pily v místních podmínkách. Rozbrušovací pila je ve věznici jednou z pomůcek používaných při řešení krizových situací. Jak nám řekl jeden z účastníků školení, její použití je v podmínkách Vazební věznice málo pravděpodobné, nicméně není vyloučené.

Při sestavování osnovy a rozsahu školení byly využity bohaté zkušenosti z kurzů Obsluha motorových řetězových a rozbrušovacích pil v podmínkách jednotek požární ochrany. Nedílnou součástí školení byl samozřejmě i praktický výcvik. Při něm si účastníci mohli mimo rozbrušovací pily, kterou si přivezli ze svého pracoviště, vyzkoušet i další pily s různým výkonem a hmotností a jiné typy rozbrušovacích kotoučů, včetně diamantových.

Dvoudenní školení bylo zakončeno testem, který úspěšně absolvovalo všech deset účastníků. Závěrečnou tečkou pak byla prohlídka techniky a výcvikových prostor ŠVZ Brno.
 
Zpracoval: kpt. Bc. Zdeněk Ondráček
 
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142

e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem