HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěžní den IZS

(16.09.2022) Žákům přálo počasí. 

V pátek 16. září se uskutečnil v rekreačním areálu Štěrkoviště v Otrokovicích další ročník Soutěžního dne IZS, neboli pohybově vědomostní soutěže v bezpečnostně branných problematikách. Akce je určena pro žáky 8. tříd základních škol.

Soutěž pořádá Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice a podíleli se na ní kromě profesionálních a dobrovolných hasičů i Police České republiky, Městská policie Zlín a Otrokovice, Celní správa, Armáda České republiky, BESIP, Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje a Střední a vyšší zdravotnická škola ve Zlíně.

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje připravil pro žáky tři stanoviště, další pak zajistila Jednotka sboru dobrovolných hasičů Otrokovice. Kromě teoretických otázek z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva se tak mohli soutěžící projet na člunu či si vyzkoušet práci ve výškách. Pozdravit soutěžící přijel i krajský ředitel HZS Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar.

S nástrahami všech stanovišť se nakonec nejlépe poprali žáci 8.B Základní školy TGM Otrokovice, kteří si kromě spousty cen odvezli i putovní pohár, který je symbolem celé soutěže.

Podnětem pro uspořádání takové soutěže byly jiné kraje, kde obdobné akce pořádají, a to převážně pod názvem „Mladý záchranář“. Ve Zlínském kraji se poprvé Soutěžní den IZS uskutečnil v roce 2016, a to v Popovicích. Po covidové nucené přestávce byla obnovena v minulém roce a o její uspořádání projevilo zájem právě město Otrokovice.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

10.jpeg
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem