HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž „Zpěváček 2013“ pod záštitou generálního ředitele HZS ČR

Ve dnech 11. a 12. května 2013 se ve Velkých Losinách na Šumpersku uskutečnilo finále Celostátní soutěže dětských zpěváků lidových písní "Zpěváček 2013".  

S Folklorním sdružením České republiky spolupracuje Hasičský záchranný sbor ČR řadu let a přebírá již tradičně záštitu nad touto celostátní soutěží. Vítězové soutěží pak pravidelně vystupují na významných akcích, které Hasičský záchranný sbor ČR pořádá. Kromě zápolení o titul „Zlatého zpěváčka“ finalisté zpívají také o cenu generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky.
 
Příslušníci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, územního odboru Šumperk v rámci doprovodného programu, prezentovali zásahovou techniku a stánek preventivně výchovné činnosti. Akce probíhala v prostorách termálních lázní a v areálu před Ruční papírnou ve Velkých Losinách.
 
Stejně jako v loňském roce, provázelo celou akci deštivé počasí. Přesto byla účast, především v sobotu, vysoká. Účastníci přijeli ze všech koutů republiky, Slovenska, ale i z dalších států. O to více potěšila nejedna pochvala rodičů malých soutěžících za připravené hry pro děti a výklad příslušníků k výjezdové technice hasičů.
 
kpt. Bc. Petra Rýznarová
ÚO Šumperk
 

vytisknout  e-mailem