HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel HZS Pardubického a Královéhradeckého kraje

Valdštejnovo náměstí - zdroj internetValdštejnovo náměstí - zdroj internet
 
 
Ve středu 5. září od 9 hodin se na Valdštejnově náměstí v Jičíně uskuteční další kolo Regionální soutěže profesionálních hasičů Královéhradeckého a Pardubického kraje ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.
 
Soutěže ve vyprošťování se účastní vždy jedno družstvo z každého územního odboru HZS Pardubického a Královéhradeckého kraje. 
 
            Soutěžní tým se skládá z vedoucího družstva a 4 členů. Úkolem týmu je rychlé a efektivní vyproštění zraněných osob z havarovaného vozidla za použití požární techniky a věcných prostředků požární ochrany a nářadí používaného v jednotkách požární ochrany a za použití taktických a odborných postupů dle současného poznání a pravidel. Soutěž je jednokolová. Součástí vyproštění zraněných osob je také poskytnutí první před lékařské pomoci odpovídající jejich zranění, transport těchto zraněných osob na místo simulující vozidlo zdravotnické záchranné služby (ZZS) a jejich předání pracovníkům ZZS.
           Hodnocení zásahu a vyproštění zraněných osob z havarovaného vozidla se provádí ve třech oblastech, a to v oblasti taktiky, v oblasti techniky provedení zásahu a v oblasti první před lékařské pomoci.
            Zranění figurantů bude pro všechny soutěžící jednotné. Soutěžní týmy ale neznají „scénář“ nehody, to znamená postavení havarovaných vozidel (vozidlo může být na boku, na kolech či na střeše) a počet raněných.
 
Jste srdečně zváni!
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí
 
 

vytisknout  e-mailem