HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž v disciplínách TFA v Olomouci

Ve čtvrtek 3. května 2018 se v Olomouci konal jubilejní 15. ročník soutěže TFA Olomouc 2018, soutěž o nejtvrdšího hasiče. Letošní akce se zúčastnila téměř stovka závodníků z celé České republiky a ze zahraničí. Hasiči startovali v kompletním zásahovém oděvu za použití dýchacího přístroje jako zátěže. Nejprve před budovou Regionálního centra Olomouc plnili silové disciplíny, které byly rozděleny do tří úseků, a na závěr vyběhli až do 18. patra výškové budovy. V Olomouci se letos představilo to nejlepší z TFA, co nám může Česká republika nabídnout. Přijelo třináct členů dvacetičlenné reprezentace HZS ČR v disciplínách TFA a předvedlo nám, co je to TFA na světové úrovni. Absolutním vítězem soutěže se stal Michal Brousil z HZS Jihočeského kraje, který trať zdolal s fantastickým časem 5:19,32.

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje měl v soutěži také svá želízka v ohni. Byli jimi například Jiří Mikulecký z územního odboru Ústí nad Orlicí, Ondřej Pavlík, Petr Plaček, Marek Víšek a Daniel Knápek ze stanice Pardubice i Miroslav Nečas a Pavel Buriánek ze Svitav.

Trať závodu byla postavena paralelně pro současný postup dvou soutěžících. Celá soutěžní trať se skládala ze tří úseků, na kterých soutěžící plnili silové disciplíny, a na závěr, ve 4. úseku, museli vyběhnout až do 18. patra výškové budovy.

1. úsek – Běh s požárními hadicemi - Po startu soutěžící doběhl k připravené požární stříkačce, na ni napojil dvě hadicová vedení, která následně uchopil za proudnice a rozvinul je. Pak smotal dvě hadice, které uložil do boxu tak, aby z něj žádná část hadice nevyčnívala.

2. úsek – Hammer box, tunel, figurína a bariéra - Soutěžící doběhl k hammer boxu a palicí provedl 80 úderů, tunelem pronesl 20 kg závaží tam a zpět, transportoval 80 kg figurínu a na závěr překonal třímetrovou bariéru.

3. úsek – Výstup na lešení - Čtyři nastavovací žebříky soutěžící opřel o lešení, na které následně vystoupal a nahoře vytáhl 20 kg závaží. Cestou do cíle ještě napojil proudnici na monitor.

4. úsek – Běh do 18. patra

Poslední disciplínou tohoto fyzicky velmi náročného závodu byl výstup do 18. patra výškové budovy Regionálního centra Olomouc.

V kategorie 35 –  44 let si stříbrnou medaili odvezl Jiří Mikulecký – HZS Pardubického kraje – 5:26,36. V kategorii 45 a více let si zlatou medaili ze soutěže odvezl Daniel Kouřil z HZS SŽDC Č. Třebová, který všechny disciplíny zvládl za 5:55,46. V nejmladší kategorii skončil na 4. místě Petr Plaček z Pardubic.

Ke skvělým výkonům gratulujeme!

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Olomouc1

Olomouc1 

Detailní náhled

Olomouc2

Olomouc2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem