HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž "Bezpečně v Olomouci očima dětí" se rozšířila

Nejen děti ze základních škol na území města Olomouce se mohou nově zapojit do soutěže s názvem "Bezpečně v Olomouci očima dětí", kterou vyhlásil Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje na začátku letošního školního roku. 

Pravidla soutěže byla v těchto dnech změněna. Nově se tedy do soutěže mohou zapojit děti ze základních škol v okrese Olomouc. Hlavním tématem je bezpečnost v Olomouci. Nevíte, jak své soutěžní dílo napsat? Rádi byste se s námi podělili o své zkušenosnosti, ale nemáte dost odvahy? Nebojte se, popusťte uzdu své fantazii a stvořte jedinečné literární dílo. Třeba Vám inspiraci poskytně některá z níže položených otázek...

Cítíte se v Olomouci bezpečně?
Setkali jste se někdy se situací, která byla nebezpečná?
Víte, co dělat v takovém případě?
Kam se obrátit pro pomoc?

Zaslaná dílka se nemusí týkat jen práce hasičů, může jít i o činnost jiné složky integrovaného záchranného systému (policie, zdravotníků), popsat ale můžete i svoje pocity, dojmy a zážitky, když jste se dostali do nebezpečné situace nebo kdy jste se naopak v našem krajském městě cítili bezpečně. Odborná porota pak bude na textu hodnotit nápad, originalitu, formu zpracování, srozumitelnost, obsahovou správnost, celkový umělecký dojem a výstižnost tématu.

Soutěží se ve dvou kategoriích, a to v básničce (rýmovačce, veršovačce) a v povídce (příběhu, pohádce) a porota bude zvlášť hodnotit kategorii žáků I. stupně a zvlášť kategorii žáků II. stupně základní školy.

Na vítěze čekají zajímavé ceny a návštěva u hasičů spojená s prohlídkou požární stanice v Olomouci. A proto neváhejte a do soutěže, jejíž uzávěrka byla prodloužena až do 15. listopadu 2014, se určitě zapojte. Těšíme se na vaše básničky a vaše příběhy.

Více informací o soutěži najdete >> zde <<

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem