HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Souhrn událostí během víkendu

Hasiči v kraji i nadále monitorují situaci a jsou v kontaktu se členy povodňových komisí. Událostí v souvislosti s počasím si zatím nevyžádaly žádné zranění. 

Od sobotního rána do pondělního dopoledne řešili hasiči v Karlovarském kraji celkem 146 událostí. Z tohoto počtu bylo přes 120 událostí vedeno jako technická pomoc. Nejčastěji se jednalo o čerpání vody z objektů, čištění vodních toků, odstraňování popadaných stromů či sesuvů půdy a také stavění protipovodňových hrází z pytlů s pískem. Tyto hráze se stavěly v místech, kde voda ohrožovala obytné domy či jiné objekty – v Dolním Žandově, Karlových Varech, Ostrově, Mostově a na dalších místech. Během monitoringu situace přímo v terénu ve spolupráci s policií či obecní policí hasiči několikrát zjistili zatopené či vodou odříznuté chatové a zahrádkářské osady. V žádném z těchto případů nebyl potřeba zásah hasičů při záchraně osob z těchto zatopených míst. Žádná z událostí si zatím nevyžádala ani zranění obyvatel kraje nebo zasahujících hasičů.
Na likvidaci následků těchto událostí se podílelo přes čtyřicet jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, tedy přes dvě stě hasičů.
Po celou dobu byl posílen početní stav operátorů na operačním středisku hasičů, kde byla zároveň zřízena pracovní skupina krizového štábu hasičů. Připravena byla rovněž skupina pro výdej humanitárního materiálu ze skladů.
Aktuální situaci hasiči nadále v těsném kontaktu se členy povodňových komisí sledují.

vytisknout  e-mailem