HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sobotní časné ráno bylo pro hasiče náročné

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

V prvních 57 vteřinách soboty 29. září vyjíždělo devět jednotek hasičů k požáru kolny v Holicích. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, že se nejedná o požár kolny, ale rodinného domu s přístavkem. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v 01.15 hodin a zcela zlikvidován byl v 6.36 hodin.

Na místě zasahovaly jednotky profesionální z Holic a Pardubic a dále dobrovolné z Holic, Ostřetína, Dolní Rovně, Horního Jelení, Sezemic, Dašic a Velin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 5 milionů korun.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů a přizval si k vyšetření příčiny vzniku požáru i odborníky z Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázní Bohdanče. Příčina je tedy stále předmětem dalšího vyšetřování.

Do Libišan směřovalo pět jednotek hasičů v sobotu 29. září v 01.14 hodin. Jednotky z centrální stanice Pardubice a dále sousedního Královéhradeckého kraje stanice Pražská a dobrovolné z Opatovic nad Labem, Čeperky a Libišan likvidovaly požár pergoly a stodoly, ve které bylo uskladněno seno. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 4.15 hodin a zcela ho zlikvidovali v 5.35 hodin. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na lednici. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun a uchránit se okamžitým zásahem hasičů podařilo majetek ve výši 3 miliony korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

K nehodě do Chlumu na Chrudimsku vyjížděly tři jednotky hasičů v 01.08 hodin (profesionální jednotky z Hlinska a ze sousedního kraje Vysočina jednotka hasičů ze stanice v Chotěboři a dále dobrovolná jednotka ze Ždírce nad Doubravou).

Jednalo se o nehodu osobního vozidla, které narazilo do dřevěného sloupu a zůstalo po nehodě mimo komunikaci. Při nehodě byly zraněny dvě osoby. Ohlášeno bylo poškozené elektrické vedení, ale nakonec se jednalo o poškozený telefonní kabel. Hasiči spolu s energetiky provedli vyvěšení kabelu zpět na sloup. Po vyšetření nehody policisty byl havarovaný automobil vyproštěn a naložen na vozidlo odtahové služby.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Požár Holice

Požár Holice 

Detailní náhled

Požár Holice1

Požár Holice1 

Detailní náhled

Požár Holice2

Požár Holice2 

Detailní náhled

Požár Libišany

Požár Libišany 

Detailní náhled

Požár Libišany1

Požár Libišany1 

Detailní náhled

DN Chlum

DN Chlum 

Detailní náhled

DN Chlum1

DN Chlum1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem