HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sněhová nadílka opět zaměstnávala hasiče v Moravskoslezském kraji

Od sobotního rána do 20:00 hod. 21.1.2023, zaměstnala vydatná sněhová nadílka hasiče v celém Moravskoslezském kraji. Hasiči v souvislosti s počasím vyjeli celkem k 56 událostem spojených se sněhem. Během zásahů způsobených sněžením, vyjeli ještě k dalším 42 událostem, které nesouvisely s rozmary počasí. 

Hasiči ve většině případů tahali ze závějí a příkopů autobusy, kamiony, sypače a osobní automobily. Hasiči tak například pomáhali ve 22 případech autobusům, nebo 10 kamionům. Jeden kamion dnes zablokoval na krátkou dobu dálnici D1 na 330 km ve směru na Ostravu, kde mu profesionální hasiči z Bílovce a Nového Jičína museli pomoci dostat se od svodidel, kam se dostal po smyku.

Hasiči také pomáhali dostávat z příkopu i sypače, které se snažily udržet silnice sjízdné i za hustého sněžení a silného větru. V Žimrovicích v okrese Opava zapadlý sypač zablokoval celou komunikaci. Hasiči tak museli zřídit objízdnou trasu, aby mohly sypač ve večerních hodinách vyprostit. Na jeho vysvobození se podílel automobilový jeřáb a vyprošťovací automobil ze stanice Opava.

Všechny zásahy spojené se sněžením a vyprošťováním havarovaných nebo zapadlých vozidel se obešly bez zranění, u některých nehod se jednalo pouze o zranění lehčího charakteru.

Pokud bychom k dnešním zásahům přičetli i zásahy od začátku sněžení, tedy pátku 20.1.2023 19:00 hod., přibylo by k výčtu událostí dalších 19 zásahů moravskoslezských hasičů a celkový součet událostí by tak vystoupal na číslo 75.

Odkazy do noveho okna

Vyprosteni_BUS_Ostrava (5)

Vyprosteni_BUS_Ostrava (5) 

Detailní náhled

Vyprosteni_BUS_Ostrava (4)

Vyprosteni_BUS_Ostrava (4) 

Detailní náhled

Vyprosteni_BUS_Ostrava (3)

Vyprosteni_BUS_Ostrava (3) 

Detailní náhled

Vyprosteni_BUS_Ostrava (2)

Vyprosteni_BUS_Ostrava (2) 

Detailní náhled

Vyprosteni_BUS_Ostrava (1)

Vyprosteni_BUS_Ostrava (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem