HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Složky IZS zasahovaly v prostorách zimního stadionu v Kroměříži

(26.10.2021) Uvnitř i vně budovy plnili všichni své dílčí činnosti při záchraně lidských životů. 

Budova zimního stadionu a blízké okolí se staly místem dnešního taktického cvičení složek IZS. Tématem cvičení byl únik amoniaku (čpavku) z chladícího zařízení do prostor budovy stadionu, kde se v danou dobu nacházelo několik desítek fanoušků, kteří sledovali hokejové utkání. Někteří návštěvníci se z hlediště evakuovali sami před příjezdem hasičů a dalších složek. Pár z nich však to štěstí nemělo. Utrpěli zranění při snaze z budovy utéct. Taktéž pracovník údržby, nacházející se v prostoru strojovny, zůstal v kontaminovaném prostředí.

Únik čpavku ohlásil na tísňovou linku hasičů pracovník pokladny stadionu. Ihned na to měly všechny složky vyhlášený poplach a postupně se sjely u budovy stadionu. V rychlém sledu následovaly potřebné úkony, jako například zajištění místa události, evakuace a vynesení ven osob, které zůstaly v prostoru stadionu a jejich ošetření, postavení dekontaminačního stanoviště, neustálé měření koncentrace čpavku a mnoho dalších.

Velkou zkušenost mají dnes za sebou fanoušci, které sehráli studenti nedaleké střední školy. Měli tak možnosti vidět práci složek IZS při mimořádné události. Naštěstí se jednalo jen o cvičení a nikdo neutrpěl újmu na zdraví.  

Taktické cvičení složek IZS se uskutečnilo za finanční podpory Zlínského kraje.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje


 

2.jpegTaktické cvičení složek IZS

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem