HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Složky IZS zasahovaly u výskytu vysoce nakažlivé nemoci v Kostelanech nad Moravou

(25.06.2019) Dnes dopoledne byly přivolány všechny složky IZS do Kostelan nad Moravou na Uherskohradišťsku, kde se v ordinaci praktického lékaře nacházela mladá žena, která se vrátila ze Saúdské Arábie. Lékař vyhodnotil příznaky s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc. 

Složky IZS se dostavily do místa uvedeného lékařem. Zde poté všichni účastníci zjistili, že se jedná o cvičení všech složek, kde námětem byl výskyt vysoce nakažlivé nemoci MERS-CoV.

Cílem samotného cvičení bylo ověřit postup a taktiku složek IZS a Krajské hygienické stanice Zlínského kraje při společném zásahu, zjistit rozsah a úroveň spolupráce všech zasahujících a ověřit činnost štábu velitele zásahu. Dalším podstatným cílem bylo ověření vybavenosti složek osobními ochrannými pracovními prostředky a ověřit možnosti dekontaminace osob, které se dostaly do kontaktu s nemocnou osobou.

Jednotky profesionálních hasičů plnily v rámci tohoto cvičení úkoly především týkající se zřízení dvou dekontaminačních stanovišť, tak aby nedošlo k přenosu nakažlivé nemoci mimo zasažený prostor.

Cvičení se účastnili i studenti Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické Uherské Hradiště, kteří měli roli figurantů.

Taktické cvičení složek IZS se uskutečnilo za finanční podpory Zlínského kraje.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem