HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní podepsání smlouvy – KIP tým

V pátek 22. června proběhne slavnostní podepsání smlouvy KIP týmu. 

V pátek 22. června 2012 v 10 hodin bude na Krajském ředitelství HZS Jihočeského kraje podpisy zástupců organizací ADRA, Charita, Český červený kříž České Budějovice a HZS Jihočeského kraje stvrzena smlouva o spolupráci v rámci KIP týmu.
 
Komunitní intervenční tým (KIP) je organizovaná skupina proškolených dobrovolníků, kteří vykonávají terénní formu pomoc lidem a komunitám zasaženým mimořádnou událostí. Nabízí podporu v oblasti duševní, sociální, duchovní a tělesné. Základním posláním týmů je aktivně vstupovat do pomoci při a po mimořádných událostech a přispívat ke zlepšování připravenosti občanů i komunity na mimořádné události, jako jsou např. povodně, požáry, dopravní nehody či další události, jež jsou spojené se zraněním, ztrátou blízkého, ztrátou bezpečí a majetku či jiným neštěstím.
Členové KIP týmů vyvíjejí svoji činnost v rámci akreditovaného programu Ministerstva vnitra „KIP týmy pro mimořádné události“. Navazují na práci složek Integrovaného záchranného systému ČR. Spolupracují se zástupci obcí, církvemi a jinými pomáhajícími organizacemi. Při své práci se hlásí k Etickému kodexu sociálního pracovníka a Standardům psychosociální krizové pomoci MV – GŘ HZS ČR.
 
Více o KIP týmu: http://www.adra.cz/projekty/projekty-v-cr/kip-tym

vytisknout  e-mailem