HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Skvělé výkony v disciplínách TFA na Bohdance

U malebné rozhledny Bohdanka, která je od roku 2011 dominantou nad obcí Bohdaneč na Kutnohorsku, se ve čtvrtek 23. května 2019 uskutečnil v pořadí už osmý ročník krajské soutěže v disciplínách TFA „O pohár ředitele HZS Středočeského kraje“. 

I přes nepřízeň počasí přilákala letošní soutěž rekordní počet závodníků. Do areálu rozhledny přijelo poměřit síly 83 borců, mezi kterými ani tentokrát nechyběli zástupci profesionálních sborů z několika krajů.

Všichni účastníci museli nejdříve zvládnout sedm vyčerpávajících disciplín – roztažení a balení hadic, překonání dvoumetrové bariéry, šedesát střídavých úderů palicí do hammer boxu, transport figuríny vážící 80 kilogramů, přenesení dvou kanystrů naplněných vodou a vytažení břemene lanem do prvního patra rozhledny. Pak je ovšem čekal úkol nejtěžší, a to výstup po celkově 216 schodech do nejvyššího patra na vyhlídkový ochoz rozhledny Bohdanka. To vše v zásahovém obleku s helmou a s dýchacím přístrojem na zádech jako zátěží. O fyzické náročnosti soutěže svědčí fakt, že na vrcholu byla tradičně připravena posádka středočeské záchranky s kyslíkem a defibrilátorem.

Velmi dobře si vedli i hasičští borci z Pardubického kraje. Skvělý Marek Víšek z Pardubic v kategorii do 40 let opět bodoval a domů si přivezl krásný pohár za druhé místo. Na pátém místě skončil Michal Pelichovský ze stanice Žamberk, Daniel Knápek z Pardubic skončil na osmém místě. V kategorii nad 40 let skončil na čtvrtém místě Ondřej Koleno z Pardubic.

A my gratulujeme za opět vynikající výkony.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

TFA Bohdanka

TFA Bohdanka 

Detailní náhled

TFA Bohdanka1

TFA Bohdanka1 

Detailní náhled

TFA Bohdanka2

TFA Bohdanka2 

Detailní náhled

TFA Bohdanka3

TFA Bohdanka3 

Detailní náhled

TFA Bohdanka4

TFA Bohdanka4 

Detailní náhled

TF Bohdanka 5

TF Bohdanka 5 

Detailní náhled

TFA Bohdanka 6

TFA Bohdanka 6 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem