Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Školní a výcvikové zařízení HZS ČR v Hřensku

Jednotky požární ochrany ŠVZ HZS ČR v Brně a Zbirohu, byly dnem 12. 8. 2022 nasazeny k plnění úkolů v NP České Švýcarsko, početní stav nasazených jednotek je 2x 1+3. 

Primárním úkolem jednotek je záloha na místě události. Jako další činnost je provádění průzkumu a požárního dohledu nad místem kde probíhal požár. V případě potřeby se budou jednotky ŠVZ podílet i na dohašování skrytých ohnisek. Jednotky se každý pátý den střídají v jednotlivých turnusech. Rozplánování turnusů je v současné době do 31. 8. 2022.

ŠVZ byla přidělena oblast U1S2/P (Pravčická brána). V rámci této oblasti je zajišťována dálková doprava vody, na které se podílí i přiřazené jednotky SDH. Dálková doprava je realizována z úpatí Dlouhého dolu k Pravčické bráně a dále pak ve složitě přístupném terénu nad branou po hřebeni k Smrkovému kopci a k Tetřevím stěnám.  Mezi další činnosti jednotek ŠVZ patří zajišťování potřebného množství hadic a prostředků pro hašení, pohonných hmot pro čerpadla a v neposlední řadě i pitné vody a stravy. Operativně se jednotky podílí i na plnění ostatních činností dle požadavků velitele zásahu z HZS Ústeckého kraje.


mjr. Mgr. Jaroslav Tuček

vytisknout  e-mailem