Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičské slavnosti Litoměřice 2022

Pozvánka mezi hasiče – hry, soutěže i technika 

Pozvánka mezi hasiče – hry, soutěže i technika

Hasičský záchranný sbor ČR považuje preventivně výchovnou činnost za jednu ze svých priorit. Vzdělávání dětí v oblasti požární ochrany, ochrany obyvatelstva a integrovaného záchranného systému se maximálně věnuje. V rámci Hasičských slavností Litoměřice se mohou malí i velcí návštěvníci těšit na řadu ukázek i soutěží.

Na Výstavišti Zahrada Čech určitě zamiřte do pavilonu „K“. Zde naleznete náborové středisko pro malé i velké hasiče. Pro děti jsou připraveny vzdělávací hry s požární tematikou, repliky hasičských oblečků, přilby a požární hadice nebo hasičská puzzle. Svou šikovnost si malí návštěvníci ověří při prolézání hasičským tunelem nebo jízdě na koloběžce či odstrkávadle. Naučí se, jak správně sbalit evakuační zavazadlo a jak vypadá oblečení záchranářů. To vše, a mnohem více přivezou do Litoměřic hasiči z HZS Jihočeského kraje.

Dospělí návštěvníci si zde mohou vyzkoušet práci hasiče. Školní a výcvikové zařízení HZS ČR, kde se hasiči cvičí a školí, prověří zájemce, jak přesní a vytrvalí dokáží být při práci s hydraulickým rozpínacím nástrojem, který hasiči prakticky dnes a denně používají u dopravních nehod. Na vlastní kůži okusí, jak náročná je práce hasiče v kompletním zásahovém oděvu, včetně dýchacího přístroje, který váží 13 kg, nebo co obnáší práce s hadicemi.

Po celou dobu slavností bude probíhat také Den otevřených dveří na stanici Litoměřice, která je hned naproti výstavišti.

Ve venkovních prostorech bude k vidění například cisternová automobilová stříkačka, automobilový žebřík, velitelské vozidlo s člunem, chemické technické vozidlo, nosič kontejnerů nebo rychlé zásahové vozidlo. Těšit se můžete také na komentované prohlídky celého objektu stanice Litoměřice, které budou vždy po 15 minutách.

Na travnaté ploše za budovou budou pro děti připraveny hry a soutěže, včetně stříkání džberovou stříkačkou. V prostoru výjezdových garáží bude připraveno stanoviště preventivně výchovné činnosti HZS ČR, expozice vyšetřování příčin požáru, expozice věcných prostředků požární ochrany, výstava fotografií ze zásahů a taktických cvičení, velkoplošná projekce fotografií ze zásahů a cvičení HZS Ústeckého kraje, územního odboru Litoměřice. V rámci expozice budou představeny všechny územní odbory HZS Ústeckého kraje. 


Kdo projde všechna stanoviště, splní zadané úkoly a nasbírá potřebný počet razítek, se může těšit na krásné hasičské ceny.

vytisknout  e-mailem