Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Školní a výcvikové zařízení HZS ČR se dočká plánované modernizace

27. 11. 2020 (MF) 

IROP_CZ_RO_B_C RGB.jpg

 Včera, 26. listopadu 2020, byla poklepáním na základní kámen, oficiálně zahájena další důležitá etapa v historii našeho Školního a výcvikového zařízení (ŠVZ) v Brně. Částečnou přestavbou stávajícího areálu a výstavbou zcela nové části vznikne do dvou let moderní vzdělávací komplex, ve kterém konečně získáme adekvátní kapacitu pro výuku a školení nejen profesionálních, ale také dobrovolných hasičů.

Slavnostního poklepání se kromě ředitele ŠVZ HZS ČR, plk. Mgr. Martina Oujezského, MBA zúčastnili náměstek generálního ředitele HZS ČR pro ekonomiku, brig. gen. Mgr. Slavomír Bell MSc. MBA, náměstek generálního ředitele HZS ČR pro řízení lidských zdrojů, plk. doc. JUDr. František Vavera Ph.D. LL.M, Ing. Petr Svoboda, zástupce projekční kanceláře a Ing. Miloš Kotlán, jednatel firmy, která bude stavbu realizovat.



Přestavba a modernizace areálu ŠVZ byla dlouhodobě připravována, ale zrealizovat se jí podaří až nyní, díky finanční podpoře Evropské Unie.

Projekt Modernizace Školního a výcvikového zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky – středisko Brno je realizován se spolufinancováním z Evropských strukturálních a investičních fondů, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 – 2020.

Cílem projektu je modernizace stávajícího Školního a výcvikového zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky – střediska Brno, za účelem vytvoření podmínek pro získávání odborných znalostí a nácviku dovedností pro řešení reálných situací.

V rámci projektu jsou budovány nové a modernizovány stávající simulátory, trenažéry a výcvikové objekty a současně jsou pořizovány technologie, technické a technologické vybavení a pomůcky pro vzdělávání a výcvik členů jednotek požární ochrany a složek integrovaného záchranného systému.

Aktivity projektu jsou realizovány s cílem vytvořit ve Školním a výcvikovém zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky – středisku Brno hmotné podmínky pro rozvoj specifických dovedností a součinnost základních složek integrovaného záchranného systému při řešení mimořádných událostí, a to především pro Hasičský záchranný sbor České republiky, Policii České republiky, jednotky dobrovolných hasičů obcí, resp. základní složky integrovaného záchranného systému, pro které Školní a výcvikové zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky zajišťuje odbornou způsobilost v rámci České republiky.

Více o projektu:
https://www.hzscr.cz/clanek/modernizace-skolniho-a-vycvikoveho-zarizeni-hzs-cr-stredisko-brno-a-stredisko-zbiroh.aspx

Více o Integrovaném regionálním operačním programu:
https://irop.mmr.cz/cs/


 



plk. Ing. Vladimíra Kracíková
vedoucí oddělení strukturálních fondů
MV - GŘ HZS ČR

Mgr. Michaela Farníková
pracoviště komunikace
MV - GŘ HZS ČR




Foto zdroj:
ŠVZ HZS ČR Brno

Odkazy do noveho okna

Účastníci poklepávají kladívky na základní kámen

Účastníci poklepávají kladívky na základ... 

Detailní náhled

Detailní pohled na základní kámen a kladívko s nápisem

Detailní pohled na základní kámen a klad... 

Detailní náhled

Pohled na základní kamen s kladívkem a cedulí upozorňující na projekt EU

Pohled na základní kamen s kladívkem a c... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem